‘İçki hazırlama dersine tırpan kriz çıkardı. Turizm sektöründen, turizm ve otelcilik meslek liselerinde alkollü içki ve kokteyl hazırlama dersinin kaldırılmasına tepki büyük oldu. Sektör temsilcileri, hizmet kalitesini devam ettirebilmek adına kararın gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Dünya gazetesinin haberine göre; Turizmciler, Avrupalı turiste hizmet edebilmek için bunun mesleki bir eğitim olduğunun kabul edilmesi gerektiğini belirtti.

YİYECEK VE İÇECEK EN ÖNEMLİ BÖLÜM

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler tepkisini şöyle dile getirdi: “Yiyecek ve içecek bölümleri turistik işletmelerde ve konaklama tesislerinde en çok ilgi çeken bölümdür. Konukların memnun ayrılmasını sağlamak sektörümüz açısından son derece önemli ve yetişmiş insan gücüne bağlı. Yabancı turistlerin alkollü içecek tüketim alışkanlıkları herkesçe biliniyor. Tesis ve işletmelerimizde misafir ettiğimiz turiste alkol değil de süt ve ayran mı ikram edeceğiz?”

‘HEMŞİREYE İĞNEYİ YASAKLAMAK GİBİ'

Kararın yanlış olduğunu dile getirenlerden biri olan TÜROB Başkanı Timur Bayındır, buna mesleki bir ders olarak bakılması gerektiğini söyledi. Bayındır, “Bu hemşirelik öğretip, çıplak görmemesi için iğne yapmayı yasaklamak gibi. Bu konuyla alakalı bir düzenleme yapılmalı. İşler açıldığında çok büyük personel açığımız doğacağı aşikâr” diye konuştu.

‘BU KARAR, SEKTÖRÜN YETİŞMİŞ İNSAN GÜCÜ TALEBİNE VURULMUŞ BİR DARBEDİR'

Antalya'da 19. Milli Eğitim Şurası'nda Eğitim Bir Sen'in isteği üzerine, Anadolu otelcilik ve turizm meslek liselerinin öğretim programları ve ders çizelgelerinden alkollü içki ve kokteyl hazırlama dersinin çıkarılması kararı alınmıştı… TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler konu hakkında şöyle konuştu “Bu karar, sektörün yetişmiş insan gücü talebine vurulmuş bir darbedir. Konaklama sektörünün, özellikle yiyecek-içecek departmanlarının eğitimli personele her zaman ihtiyacı var. Sektör zor bir dönemden geçiyor. Bugünler geçecek, işler yoluna girdiğinde istihdam ve yetişmiş insan gücü sorunuyla baş başa kalacağız.”