Cem Celil Lale/HaberAydın

Aydın’da yaşanan elektrik faturası problemi günden güne büyüyor. Her ay faturasının geleceği günü kara kara düşünen vatandaşların en büyük problemlerinden bir tanesi de kullanıma oranla yansıtılan miktarın arasında büyük farklar olması. Geçtiğimiz günlerde iki kez üst üste %20’lere varan zam uygulanan elektrik fiyatları sonrası vatandaş gelen faturayı daha detaylı incelemeye başladı.

Aydın’da mesken aboneliği olan bir eve kesilen 26 Temmuz- 26 Ağustos tarihlerini kapsayan 30 günlük elektrik faturasında enerji kullanım bedeli olarak 158,13 TL fatura edildi. Ancak 158,13 liralık kullanım olmasına rağmen faturanın ‘ödenecek tutarı’ 329,30 lira olarak belirlendi. Vatandaşın korkarak kullandığı elektrikte uygulanan fahiş fiyat politikası nedeniyle kullanıcılar zor durumda kalırken aradaki farkın kaldırılması isteniyor.

Turist ailenin boş evine 110,34 lira fatura..!

Aydın’da yaşayan ve şu anda memleketlerinde olan Alfoodari ailesine gelen 110,34 liralık fatura da şaşkınlık yarattı. Bu sene tatile gelmeyen ailenin evine kesilen 110,34 liralık faturanın 41,8 lirası enerji bedeli olarak belirlendi. Evde olmayan aileye kesilen faturanın sadece çalışan buzdolabının elektrik tüketiminden ortaya çıktığı düşünülüyor.

5 günde ödemezsen elektrik kesiliyor, icraya veriliyor, abonelik sözleşmesi iptal ediliyor

AYDEM’in sözleşmeli kullanıcılara yönelik yaptığı sözleşmelerde de çok çarpıcı detaylar ortaya çıktı. AYDEM ile sözleşme yapan kullanıcıların önceden kesilmeyen elektrikleri şimdi ikinci faturanın okunduğu günden sonra 5 gün içerisinde kesiliyor. Elektrikleri kesilen kullanıcılar kısa süre sonra icraya veriliyor, aboneliği iptal ediliyor.

Geçtiğimiz yıllarda çıkan yasayla elektrik kesintisi sonrası aboneliği iptal edilen kullanıcıdan yeniden abone olması isteniyor. Yeni abonelik bedeli olarak 621 TL istenildiği öğrenilirken eski abonelik bedelinin makbuzu getirildiği takdirde ödemesi yapılıyor. Makbuzunu saklamayan vatandaş ise aynı eve iki kez abone yapılmış oluyor ve ilk ödediği tutar AYDEM’in kasasında kalıyor.