Pegasus uçağının ikinci pilotu Trabzon`da iniş hazırlığı yapıldığı sırada `otomatik gazdan çıkma` yerine, yanlışlıkla `pas geçme` butonuna bastı. Sağ motor kendini hâlâ `pas` modunda sandı ve devir yükselterek uçağın aniden sola kaçışına neden oldu.

DENİZE METRELER KALA...

Trabzon Havalimanı`na iniş yaptıktan sonra pisten çıkan ve denize metreler kala durabilen uçağın kontrolden çıkmasına ilişkin detaylar netleşiyor. Sabah`ta yer alan habere göre, iniş hazırlığı yapıldığı sırada ikinci pilot `otomatik gazdan çıkma` yerine, yanlışlıkla `pas geçme` butonuna bastı. Pilotlar bu durumu düzeltti ancak motor freni aktif olmayan sağ motor kendini hâlâ `pas` modunda sandı ve devir yükselterek uçağın aniden sola kaçışına neden oldu.

İKİNCİ PİLOT HATA YAPTI

Elde edilen veriler, pilotların ilk ifadeleri ve edinilen bilgilere göre kazanın meydana geliş şekli ile ilgili en yüksek ihtimal şu şekilde değerlendirildi: Kaptan pilot Ender Bayraktar ve ikinci pilot İrfan Yavuz yönetimindeki Pegasus Havayolları`na ait 737-800 tipi Zeynep adlı uçak, iniş için Trabzon Havalimanı`na yaklaşma yapmaya başladı.