Gaziantep’te yaşayan ailenin evlerinde son 3 ayda tam 65 kez yangın çıktı. Evin mutfağı, yatak odası ve koridorunda meydana gelen yangınlar, ailenin son anda fark etmesiyle büyümeden söndürüldü. İlk olarak çocuklarından şüphelenen aile, çocuğun misafir olarak gittiği evde çantasında bulunan eşyalarının yanması üzerine yetkililerden yardım istedi. Olayın metafizik unsurlar nedeniyle meydana gelebileceğini düşünen aile, yangını cinlerin çıkarttığını öne sürdü. Aynı zamanda üniversitede doçent olarak görev yapan yakınlarınında olayla ilgilendiğini belirten aile, “Yakın akrabamız ilahiyat fakültesinde bölüm başkanı. Yangını cinlerin çıkartabileceğini söyledi ve biz daha fazla tedirgin olduk. Evimizden çıkamıyoruz, çıkmak istemiyoruz. Her an tedirginlik yaşıyoruz” dedi.

Aydın’dan yardım istediler

İnternette parapsikoloji ve Havas ilmi için araştırma yaptıklarını belirten aile Aydınlı Mehmet Hoca’yı aradıklarını belirtti. Aydınlı Mehmet Hoca’nın Türkiye’nin birçok ilinden hastası olduğunu öğrendiklerini söyleyen aile, “İnternet üzerinden yaptığımız araştırmalar neticesinde Aydınlı Mehmet Hocamıza ulaştık. Kendisi sağolsun olayın ciddiyetinin bilincinde oldu ve bize yangının tekstil ürünlerinde olacağını söyleyerek teyid aldı. Kendisinin de dediği gibi yangınların tamamı giyim eşyalarımızda meydana geldi” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’e gitti

Konuyla ilgili önemli bilgiler aktaran Aydınlı Mehmet Hoca, esrarengiz olayı araştırmak için Gaziantep’e gitti. Parapsikoloji, metafizik, bioenerji, alternatif tedavi yöntemleri dalında eğitimi olan aynı zamanda Havas ilmi alimi olan, uyguladığı alternatif tedavi yöntemleriyle tüm Türkiye tarafından tanınan Aydınlı Mehmet Hoca 21 gün boyunca Gaziantep’te kaldı. Ailenin yanında olan ve evde araştırmalar yapan Mehmet Pala, konuyla ilgili metafizik unsurların neden olduğu yangınların sebep olduğunun kesin olduğunu söyledi.

Aileye evden taşınmaları halinde de yangınların devam edeceği bilgisini veren Aydınlı Mehmet Hoca izlenilmesi gereken adımları aileyle paylaştı. Pala’nın aktardığı bilgiler ışığında çalışma yapılan evde ilk 6 gün eşyaların alev alması devam etti. İkinci haftanın ortalarında çıkan büyük yangın sonrası umutlarını yitiren aileye destek olan Aydınlı Mehmet Hoca, yangınların 21 gün boyunca devam edeceğini ancak bir süre sonra kesileceğini söyledi.

Gerçek çok farklı çıktı

Haneye büyü yapıldığını ifade eden Aydınlı Mehmet Hoca, yaptığı 21 günlük çalışma sonrası yangınların tamamen kesilmesini sağladı. Büyüye bağlı ifrit musallatının antik çağa dayanan geçmişi olduğu öğrenildi. Tüm dünya tarafından kabul edilen konular olan parapsikoloji, metafizik gibi olaylar konusunda 9 yaşından itibaren Suriye ve birçok Ortadoğu ülkesinde eğitim alan Aydınlı Mehmet Hoca’nın Gaziantep’te yaşadığı olayla ilgili müftülüğe bilgi vereceği bilgisine ulaşıldı.

Aileden teşekkür

Evlerinde çıkan yangınlar nedeniyle yaşamları durma noktasına gelen aile Aydınlı Mehmet Hoca’nın sayesinde yeniden eski günlerine kavuştuklarını söyledi. Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşayan tanıdıklarına Aydınlı Mehmet Hoca’yı sorduklarını söyleyen aile, “Hocamızı birçok yakınımız tanıyor. İnternetten de yaptığımız araştırma neticesinde başarılarını takip etme şansımız oldu. Netice itibariyle bize yardımcı oldu ve başımızda ki bu dertten kurtulduk. Allah ondan razı olsun” şeklinde konuştu.

Benzer olay Siirt’te yaşanmıştı

Gaziantep’te Aydınlı Mehmet Hoca tarafından aydınlatılan olayın bir benzeri Siirt’te yaşanmıştı. Siirt’in Evren Mahallesi’nde oturan Toprak ailesinin evinde çıkan 300’e yakın yangın ülke gündemine oturmuştu.

Konuyla ilgili İslam alimleri görüşlerini belirtmiş, Erciyes Üniversitesi Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Temel Yeşilyurt, Siirt’in Evren Mahallesi’nde oturan Toprak ailesinin evinde çıkan 300’e yakın yangınla ilgili olarak, “Cinler insanlara fiziki olarak zarar veremez. Ailenin okula giden çocuğu uzmanlar tarafından muayene edilmeli” açıklamasında bulunmuştu. O dönemde ülke gündemine oturan konuyla ilgili Siirt Müftülüğü bu yangınları cinlerin çıkarabileceğini söylemişti. Siirt Üniversitesi Rektörü olayın çok boyutlu araştırılması gerektiğini söylemişti. Erciyes Üniversitesi Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Prof.Dr. Temel Yeşilyurt, “Ortada son derece esrarengiz bir olay var. Valilik de bu işin içinden çıkamadığını söylüyor. Olay çok yönlü araştırmalı” şeklinde konuşmuştu.