Kars’ta bir imam hatip ortaokulunun koridorunda öğrencilerin bulup öğretmenlerine verdiği not, bir istismarı ortaya çıkardı. “Niye herkes bana kötü davranıyor” diye başlayıp “İnşallah hamile kalmam. Kalırsam ailem öldürür” diye devam eden notun 12 yaşındaki kız öğrenciye ait olduğu anlaşıldı.

Hürriyet'tenİsmail Saymaz'ın haberine göre, Kars’ta bir İmam Hatip Ortaokulu’nun öğrencileri, 2 Ocak’ta koridorda üzerine not yazılmış bir defter yaprağı buldu. “Niye bana herkes kötü davranıyor” diye başlayan notu kaleme alan kişi 'kirlendiğini, altı kişinin tecavüzüne uğradığını, büyüyünce evlenemeyeceğini' ve “İnşallah hamile kalmam. Kalırsam ailem tarafından öldürülürüm. Ölmek istiyorum” yazdı.

Öğrencilerin öğretmenlerine verdiği notun 12 yaşındaki S.’ye ait olduğu anlaşıldı. Öğretmenlerinin çağırıp, “Sen mi yazdın” diye sorduğu S., “Aile içinde taciz ediliyorum. Annemin bilgisi yok. Bu durumu anneme söyleyemem. Kimseyle paylaşamıyorum. Duyulmasından korkuyorum. Canım tehdit altında” dedi. Okul yönetimi derhal Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ve savcılığı bilgilendirdi.

​'TOP ALIP AHIRA GİDERKEN PEŞİMDEN GELDİ'

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifadesi alınan S., kendisini istismar eden altı kişiden birinin amcası Vedat olduğunu söyledi. Amcasının ilk olarak ilkokul dördüncü sınıfa giderken kendisine dokunduğunu anlatan S., “Amcam askerden gelmişti. Top almam için para vermişti. Top alıp ahıra giderken peşimden geldi. Bana tecavüzde bulundu” dedi. İstismarın bugüne kadar sürdüğünü söyleyen S., çok kez istismara uğradığını belirtti. S. diğer beş kişinin de aynı okulda okuyan çocuklar olduğunu belirtti. Köylüsü olan bu çocukların kömürlükte ve koyunları otlatırken, kendisine dokunduklarını anlatan S., eylemlerin bir kez yaşandığını söyledi.

AMCADAN İSTİSMAR İTİRAFI: "UZUN SÜREDİR ASKERDE OLMAM NEDENİYLE CİNSEL ARZULARIM VARDI"

İfadeler üzerine gözaltına alınan 28 yaşındaki amca Vedat, suçlamayı kabul etti ve istismarı şu iğrenç kelimelerle anlattı: “Dört, beş yıl kadar önce askerden döndükten sonra evimizde S. yanıma geldi. Uzun süredir askerde olmam nedeniyle cinsel arzularım vardı. Bir an gözüme hoş geldi. Cinsel ilişkiye girmedim. S. evimize gelip gittiği sırada bu eylemleri zaman zaman yaptım. Kendisi izin veriyordu.”

Nişanlı olduğunu belirten amca, ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 6 Ocak’ta tutuklandı. Hakkında dava açılan Vedat, bu hafta Kars 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak. S.’yi istismar eden çocuklar da yargılanacak.