Cem Celil Lale/HaberAydın – Aday gösterildikten sonra beraberinde şaibeleri de getiren AKP’nin Kuşadası Belediye Başkan Adayı Fuat Akdoğan, bu kez vergi kaçakçılığı suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. Kuşadası Vergi Dairesi, Akdoğan’ın vergi kaçırdığı gerekçesiyle bankadaki 5,5 milyon lirasına el koydu. Akdoğan’ın bankadaki parasının bloke edilmesinin altında Akdoğan Pasajı’nın Vakıflar’a fahiş fiyatla satılması yer alıyor.

Bilindiği gibi Sabucalı Sokak üzerinde babasından miras kalan Akdoğan Pasajı, kısa bir süre önce Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından satın alınmıştı. AKP’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’ın aracı olduğu söylenen pasaj, ekspertiz raporlarına rağmen fahiş bir fiyatla Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne satılmıştı.

Vergi Dairesi inceleme başlattı

Akdoğan Pasajı’nın satışını inceleyen Maliye Bakanlığı, Fuat Akdoğan’ın satıştan doğan 5,5 milyon lira tutarındaki katma değer vergisi ve gelir vergisini hem beyan etmediği hem de ödemediğini belgeledi. Maliye Bakanlığı müfettişleri tarafından hazırlanan raporun ardından AKP’nin Kuşadası Belediye Başkan Adayı Fuat Akdoğan’a vergi kaçakçılığı suçlamasıyla işlem başlatıldı ve tahakkuk eden 5,5 milyon lira için de bankalardaki hesaplarına el konuldu.

Vergi kaçakçılığını alışkanlık haline getirdi

Öte yandan, AKP’nin Kuşadası Belediye Başkan Adayı Fuat Akdoğan, daha önce de vergi kaçırdığı gerekçesiyle yargılanmıştı. Akdoğan, yönetim kurulu üyesi olduğu Akdeniz İnn otelinde naylon fatura ve vergi kaçakçılığı suçlaması nedeniyle hakim karşısına çıkmış, Kuşadası 2.Asliye Ceza Mahkemesi Fuat Akdoğan’ın yetkilisi olduğu şirketin 25 adet naylon faturasını tespit ederek, vergi kaçakçılığından cezalandırmıştı.