Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde yaşayan ve Havas ilmiyle ilgilenen Mehmet Pala özellikle sosyal medya üzerinden medyumluk yaptığını söyleyen kişilere itibar edilmemesi gerektiğini söyledi. Vatandaşların duygularının sosyal medya üzerinden daha kolay istismar edildiğine dikkat çeken Pala çok çarpıcı bilgiler paylaştı.

Sosyal medya üzerinden açılan bazı profillerle vatandaşlara medyumluk hizmeti verdiğini söyleyen sahtekarlar olduğunu söyleyen Aydınlı Mehmet Hoca olarak tanınan Mehmet Pala, “Sosyal medya üzerinden açtıkları sahte hesaplarla vatandaşlara medyumluk hizmeti verdiklerini söylüyorlar. Aldıkları para karşılığında bazen kargoyla çeşitli işe yaramaz şeyler gönderiyorlar bazen de hiç bir şey göndermeden ortadan kayboluyorlar” dedi.

Dolandırıcıların yeni yöntemi : Kargo veya cebe havale

Basın mensuplarına yaptığı bütün açıklamalarında sahte medyumlara karşı vatandaşları uyaran ve gelecekle ilgili bilgi veren, fal baktığını söyleyen herkesin sahtekar olduğunu iddia eden Mehmet Pala, dolandırıcıların yeni yöntemlerini açıkladı. Mağdurların kendisini arayarak başından geçenleri anlattıklarını söyleyen Pala, “Vatandaşlarımıza sosyal medya üzerinden ulaşıyorlar. Yüklü miktarlarda para ödeyerek reklam yaptırıyorlar. Bu şekilde vatandaşın kendisini görmelerini sağlıyorlar. Kimisi geleceği gördüğünü söylüyor kimisi de fal bakarak vatandaşı yalan yanlış yönlendiriyor. Özellikle yasal olarak sıkıntı yaşamaktan çekinen dolandırıcılar, cebe havale veya kargoyla para transferi yolunu tercih ediyor” dedi.

Fotokopi makinası olan hoca var

Vatandaşın manevi duygularını istismar eden kişilere tepki gösteren Pala, “Elinde zeytin değneğiyle şifa dağıttığını söyleyen var. Evine fotokopi makinası koydurup çeşitli yazıları fotokopi çekip parayla satanlar var. Vatandaşlarımızdan böyle kişilerden uzak durmalarını istiyoruz. Herşey bilimle ve ilimle olur. Biz her ne kadar medyumluk hizmetleri alanında devlete vergimizi versekte Havas ilmini kullanarak yaptığımız çeşitli hesaplamalarla vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hasta olan doktora gitsin, derdi olan dua etsin. Lütfen özellikle sosyal medyada açılan profillere itibar etmeyin” ifadelerini kullandı.