Günlerdir uyarısı yapılan sıcak hava dalgası yarından itibaren etkisini gösterecek.Türkiye'ye yarınLibya'dan sıcak hava dalgası geliyor. Ülke genelinde aşırı sıcaklıklar yaşanacak. Sıcaklıklar eylül ayına göre çok yüksek olacak. Ülke genelinde sıcaklık ortalamayı 5-9 derece aşacak. Sıcak hava pazar ve çarşamba günleri arasında etkili olacak .

İstanbul’da pazar, pazartesi ve salı günleri gündüz hissedilen sıcaklığın 34 derece, gece ise 20 derece olması bekleniyor. Çarşamba gününden itibaren sıcaklığın azalmaya başlayacağı 23 Eylül’de sıcaklığın 18 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.İstanbul'da eylül ayı en yüksek sıcaklık ortalaması 24 derece, ortalama yağışlı gün sayısı ise 7.

BUGÜNDEN KENDİSİNİ HİSSETTİRİYOR

Sıcak hava etkisini bugünden hissettirmeye başladı. İstanbul’da sıcak havadan bunalan vatandaşlar serinlemek için farklı yöntemler kullanıyor. Taksim Meydanı'nda bulunan vatandaşların kimisi şemsiye ile kimi vatandaşlar da bulduğu gazete ile güneşten korunmaya çalıştı. Bunaltıcı sıcaklardan kaçmaya çalışan vatandaşların bina kenarlarında, ağaç altında beklediğigörüldü. Vatandaşların sıcaklıktan korunma yolları Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde renkli görüntüler oluşturdu.

METEOROLOJİ'DEN UYARI GELDİ

Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklığının 2-4 derece artacağı tahmin ediliyor.Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Ardahan'da 2, Kars'ta 3, Ağrı'da 5, Erzurum'da 7, Tunceli'de 17, Iğdır ve Erzincan'da 11 derece ölçüldü. Sıcaklığın bugün Tunceli'de 36, Iğdır ve Erzincan'da 32, Erzurum ile Kars'ta 30, Ağrı'da 31 ve Ardahan'da 28 dereceye ulaşması bekleniyor.Bölgede hava sıcaklığının düne göre 2-4 derece artacağı, güney ve güney batı yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği öngörülüyor.