Cem Celil Lale/HaberAydın

Skandal olayın adresi yine Germencik. Germencik’in Mursallı Mahallesi’nde bulunan Şahin Tepesi olarak bilinen alan, bir yıl önce Aydın Valiliği Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu tarafından kesin karar ile Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne verildi. Mülkiyeti Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan alan alanda Germencik Belediyesi tarafından yapılan kaçak yapılar Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından durduruldu.

“İmar Barışı” ile sorun çözülecek

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, söz konusu alanın ve kaçak yapılaşmanın kamuoyunda İmar Barışı olarak bilinen düzenleme sonrası halkın kullanımına açılacağı belirtildi. Yasalara ve mevzuata uygun şekilde hareket eden Aydın Büyükşehir Belediyesi, Germencik Belediyesi’ne de yasaları hatırlatarak suç işlediğini yönünde uyarıda bulundu.

Ümmet Akın’ın açıklaması pes dedirtti

Germencik Belediyesi tarafından yasaların çiğnenmesini ört bas etmeye çalışan Ümmet Akın tarafından Aydın kamuoyunu şaşırtan bir açıklama yapıldı. Akın, Şahin Tepesi olarak bilinen alanla ilgili “Aydın Büyükşehir Belediyesi projelerimi engelliyor” diyerek herkesi şaşırttı.

Akın’ın tutumunu “kanun tanımazlık” olarak değerlendiren vatandaşlar, “Ümmet Akın projelerim engelleniyor diye açıklama yapacağına önce belediye olarak nasıl kaçak yapılaşmaya gittiğinin hesabını versin” ifadelerini kullandı.