Kuşadası'nda doktorların ‘çaresiz hastalık’ olarak nitelediği NCL (beyincik erimesi) hastalığına yakalanan 4 yaşındaki Aras Büyüktanır, yaşam mücadelesini kaybetti. Baba Özgür Büyüktanır, oğlu Aras’a solunum cihazı almak ve tedavi masraflarını karşılamak için ‘Bir Asırlık Öykü’ adlı kitabı yazmış ve yaşanan yaşam mücadelesi Türkiye gündemine taşınmıştı.

Beyincik erimesi hastalığına karşı 1,5 yıldır mücadele veren 4 yaşındaki Aras, dün gece aniden fenalaştı. Hastaneye kaldırılan Aras bebek, yolda hayatını kaybetti. Babası ve annesi Aras’ı kaybetmelerinin ardından fenalaştı. Aras Büyüktanır’ın hayatını kaybetmesi Kuşadası’nda büyük üzüntüye neden oldu. Kuşadalılar yaşadıkları üzüntüyü sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla dile getirdi. Babası tedavi masrafları için kitap yazmıştı

Kuşadası’ndaki 5 yıldızlı bir otelde teknik serviste çalışan 39 yaşındaki Özgür Büyüktanır, oğlunun hastalığını ve verdikleri mücadeleyi anlattığı kitabını satabilmek için bazı kurumların ve vatandaşların desteğiyle ‘Aras bebek için bir kitap da sen al’ kampanyası başlatmıştı. ‘Bir Asırlık Öykü’ kitabı için imza günü de düzenleyen baba, 20 lira karşılığında imzaladığı kitaplarını okuyucularına sunuyordu. Büyüktanır, yaptığı açıklamalarda oğlunun hastalığı nedeniyle bozuk olan moralinin kitaba olan ilgiyle düzeldiğini belirterek, yatağa bağımlı NCL hastası oğlunu yaşatabilmek için elinden ne geliyorsa yapacağını söylemişti. Baba Büyüktanır, “Oğlum artık birçok organını kullanamıyordu, sadece ağızdan besleniyordu. Birtakım solunum cihazlarına ihtiyacı oldu. Bunlar da sadece yurt dışında var, onu almak için çalışıyorum” demişti. Almayı planladığı cihazların çok pahalı olduğunu ve maddi durumunun bunu karşılamaya yetmediğini ifade eden Büyüktanır, “Oğlum için solunum ve balgam sökme cihazlarına ihtiyaç var. Bu cihaz sadece yurt dışında mevcut. Bunun için gelir olsun diye kitabı yazdım. Aras’ın 2.5 yaşına kadar sıkıntısı yoktu. Ancak sonra konuşma dahil birçok yaşamsal fonksiyonu azaldı. Bundan sonra oğlumu konforlu yaşatmaya çalışacağım. Aras'ı nasıl konforlu yaşatabilirim, onun mücadelesini veriyorum. Bu kitabı satarak oğluma güzel bir solunum cihazı veya balgam sökme cihazı, güzel bir yatak almak için çalışacağım. Bu kitap benim elimi rahatlayacak. Hastalığın tedavisi olmadığını biliyoruz. Doktorlar da bunu bize söyledi. Biz umutla ve inançla Aras'ı yaşatabildiğimiz kadar yaşatacağız. Tekrar aramıza katılması için çalışacağız. İnsanlar bizim için güzel dualar ediyor. Bu enerjinin Aras'a iyi bir dönüşü olacağına inanıyorum. Benim bütün mücadelem bunun için. Nefesim tükenene kadar Aras'ın yanındayım. Gidilmesi gereken, aşılması gereken ne kadar engel varsa aşmaya ve gitmeye kararlıyım" demişti. Oğlunu yaşatmak için verdiği büyük mücadelenin ardından Aras’ı kaybeden Özgür Büyüktanır, fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. İğnelerle ayakta duran gözü yaşlı baba doktor kontrolünde tutuluyor.