Paranormal olayları araştıran Aydınlı Mehmet Hoca, Gaziantep’te yaşayan ailenin başına gelen korkunç olayı araştırıyor. Parapsikoloji, Havas, metafizik ve bioenerji gibi alanlarla ilgilenen Mehmet Pala’ya başvuran ailenin şikayeti evlerinde sebepsiz yere çıkan yangınlar. 3 ayda 70’e yakın yangının yaşandığı eve giremeyen aile Aydınlı Mehmet Hoca’ya başvurarak yardım istedi.

Duyanların tüylerini ürperten olay Gaziantep’te yaşandı. Talihsiz ailenin evlerinde 3 ayda 70’e yakın sebepsiz yangın meydana geldi. Koridor, mutfak ve yatak odasında meydana gelen yangınlar aileyi evde duramaz hale getirdi. Her an yangın çıkacakmış gibi yaşayan aile işe gidemez, evden çıkmaz hale geldi. Evde çıkan yangınlar ailenin kısa sürede farketmesiyle büyümeden söndürüldü. Yangınların gece çıkma ihtimaline karşın anne ve baba dönüşümlü olarak nöbet tutuyor.

İlk olarak çocuklarından şüphelendiler

Gaziantepli ailenin evlerinde çıkan yangınlardan dolayı çocuklarından şüphelendikleri öğrenildi. Ancak kısa süre sonra misafirliğe gittikleri evde çocuklarının çantasında bulunan eşyaların yanması üzerine şüphelerinin yanlış olduğunu anlayan aile hemen yetkililerden yardım istedi.

Cin (ifrit) musallatı

Bir yandan da olayla ilgili araştırma yapan aile paranormal olaylar nedeniyle yangın olasılığını düşünmeye başladı. Üniversitede doçent olarak görev yapan yakınlarına konuyu aktaran aileye yangını cinlerin çıkarabileceğini söyledi. İlahiyat fakültesinde bölüm başkanı olan yakınlarının “Yangını cinler çıkartabilir. Bu şekilde olaylar daha öncede yaşanmıştı” sözleri üzerine iyice tedirgin olan aile internette yaptıkları araştırma sonrasında Aydınlı Mehmet Hoca’ya ulaştı.

Tek sorun yangınlar değil

Evlerinde çıkan sebepsiz yangınlar nedeniyle kâbus dolu günler yaşayan ailenin tek sorununun evlerinde çıkan yangınlar olmadığı ortaya çıktı. Bir süredir evlerinde ciddi anlamda geçimsizlik yaşanan ailenin maddi durumunda da gerileme olduğu öğrenildi.

Gaziantep’te yaşayan ailenin evde bulundukları dönemde sürekli uyku hali yaşadıkları hatta evlerine gelen misafirlerine de halk arasındaki tabiriyle “ağırlık çöktüğü” bilgisine ulaşıldı. Konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan aile “Uzun bir süredir aile bireylerimizin tamamının ayaklarının altı yanıyordu. Maddi durumumuzda zaten ciddi bir gerileme vardı. Neye elimizi atsak kuruyordu. Bu süreçte 7 ev değiştirdik. Ailecek bitkinlik yaşıyor geceleri uyku uyuyamıyorduk. Karabasanlar eksik olmuyordu sık sık kâbus görüyorduk. Eş, dost ona keza herkes bizden uzaklaşmıştı”. şeklinde konuştu.

Aydınlı Mehmet Hoca’dan doğru tespit, anında müdahale

İnternette prapsikoloji ve Havas ilmiyle ilgilenen kişileri araştırdıklarını söyleyen aile; “Türkiye’de Havas ilmiyle ilgilenen çok fazla kişi yok. Bu ilimle ilgilendiklerini söyleyenlerde bizden telefonla para talep ettiler. Biz yaptığımız araştırmalar neticesinde Aydınlı Mehmet Hocamıza ulaştık. Kendisi bize olayın çok ciddi olduğunu ve yangınların sadece tekstil yani kumaştan yapılan malzemelerde meydana geleceğini söyledi. Hocamızın dediği gibi sadece tekstil ürünlerinde yangınlar meydana geliyordu.” dedi.

Gaziantep’e gitti

Duyanların kanını donduran olayı araştırmak üzere Gaziantep’e giden Aydınlı Mehmet Hoca çok çarpıcı bilgiler paylaştı. Uyguladığı alternatif tedavi yöntemleriyle dünyanın dört bir yanından hastası olan Aydınlı Mehmet Hoca 21 gün boyunca Gaziantep’te kalarak problem yaşanan evde çalışma yaptı. Evde çıkan yangınların tamamen metafizik unsurlar nedeniyle meydana geldiğinin altını çizen Aydınlı Mehmet Hoca, “Paranormal bir olay yaşanıyor burada. Zaten evin etki altında olduğu aşikar. Bizde daha buraya gelir gelmez birşeylerin yanlış gittiğini anladık”. dedi.

İşte yangınların nedeni

Gaziantepli aileye evden taşınmaları durumunda da yangınların devam edeceğini söyleyen Aydınlı Mehmet Hoca tüyler ürperten olayın gerçek nedenini açıkladı. Haneye büyü yapıldığını aktaran Mehmet Pala, ilk altı gün yaptığı çalışmayla yangınların azalmasını sağladı ancak tam anlamıyla kesilmedi. Çalışmanın ikinci haftası evde giysi dolabının alev almasıyla umudunu yitiren aileye destek olan Pala yangınların bir süre devam edeceğini ancak kesileceğini, güçlü olmaları gerektiğini söyledi.

Evde çıkan sebepsiz yangınların nedeninin büyüye bağlı ifrit musallatı olduğunu söyleyen Aydınlı Mehmet Hoca, “Bu büyünün geçmişi antik çağa dayanıyor. Yani günümüzde uygulanmaya başlanan bir şey değil. Bu sefer yapılan çok kuvvetliydi. Ailede düşmanlarının olduğunu ve büyü olasılığının olabileceğini söylüyor”. dedi.

21 gün sürdü

Aydınlı Mehmet Hoca tarafından yerinde yapılan çalışmalar sonrası 21 günün sonunda yangınlar kesildi. Tüm dinler ve dünya tarafından kabul edilen büyü, parapsikoloji ve metafizik gibi konularla ilgili 7 yaşından beri ortadoğuda birçok ülkede eğitim alan Aydınlı Mehmet Hoca’nın bu olaydan sonra Afganistan’a giderek bilgi paylaşımında bulunacağı öğrenildi.

Benzer olay Siirt’te yaşanmıştı

Gaziantep’te Aydınlı Mehmet Hoca tarafından aydınlatılan olayın bir benzeri Siirt’te yaşanmıştı. Siirt'in Evren Mahallesi'nde oturan Toprak ailesinin evinde çıkan 300'e yakın yangın ülke gündemine oturmuştu.

Konuyla ilgili İslam alimleri görüşlerini belirtmiş, Erciyes ÜniversitesiTemel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. TemelYeşilyurt, Siirt'in Evren Mahallesi'nde oturan Toprak ailesinin evinde çıkan 300'e yakın yangınla ilgili olarak, "Cinler insanlara fiziki olarak zarar veremez. Ailenin okula giden çocuğu uzmanlar tarafından muayene edilmeli" açıklamasında bulunmuştu.

O dönemde ülke gündemine oturan konuyla ilgili Siirt Müftülüğü bu yangınları cinlerin çıkarabileceğini söylemişti.Siirt ÜniversitesiRektörü olayın çok boyutlu araştırılması gerektiğini söylemişti. Erciyes Üniversitesi Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Prof.Dr. Temel Yeşilyurt, “Ortada son derece esrarengiz bir olay var.Valilik de bu işin içinden çıkamadığını söylüyor. Olay çok yönlü araştırmalı” şeklinde konuşmuştu.

Müftülüğe bilgi verecek

Öte yandan Aydınlı Mehmet Hoca tarafından aydınlatılan olay sonrası gözler Gaziantep’e çevrildi. Pala’nın Gaziantep’te yaşadığı olay sonrası müftülüğe bilgi vereceği bilgisine ulaşıldı.

Evlerinde çıkan yangınlar nedeniyle yaşamları durma noktasına gelen aile Aydınlı Mehmet Hoca’nın sayesinde yeniden eski günlerine kavuştuklarını söyledi. Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşayan tanıdıklarına Aydınlı Mehmet Hoca’yı sorduklarını söyleyen aile, “Hocamızı birçok yakınımız tanıyor. İnternetten de yaptığımız araştırma neticesinde başarılarını takip etme şansımız oldu. Netice itibariyle bize yardımcı oldu ve başımızda ki bu dertten kurtulduk. Allah ondan razı olsun” şeklinde konuştu.