Cem Celil Lale/HaberAydın - CHP Genel Merkezi tarafından yeniden aday gösterilmeyen Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan Demokrat Parti’nin adayı olarak seçimlere girecek. Dün Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile pazarlık masasına oturan Özakcan’ın adaylığı bugün açıklandı. Katıldığı bir televizyon programında kendisine yöneltilen soruya yanıt veren DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Mesut Özakcan’ın partisinden aday olduğunu açıkladı.

Özakcan’ın kendisini belediye başkanı yapan seçmene ihanet ettiğini düşünen vatandaşlar, “Mesut Özakcan bizim oylarımızla belediye başkanı seçildi. Bizler gece-gündüz demeden çalıştık. Yazıklar olsun. Bu neyin hırsı? Arkasından gelecek kişinin birşeyleri ortaya çıkartmasından mı korkuyor?” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu : “Kişilik zaafiyeti var”

Geçtiğimiz günlerde aday gösterilmedikleri gerekçesiyle partisinden istifa edenler hakkında sorulan bir soruya yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Bir partiden aday adayı olan bir kişinin adaylaşmadı diye bir başka partiye gitmesi kişilik zafiyetini gösterir. Doğru değil, bu bir siyasal kültürü parti kültürünü de içselleştirmediğini gösterir. Normalde biri aday adayı olur sonra aday gösterilmeyince istifa ediyorlar. Daha sonra gelip partiye üye olmak istiyorlar” ifadelerini kullanmıştı.