Cem Celil Lale/HaberAydın - Konuyla ilgili bir gazeteye açıklama yapan Efeler Belediye Başkan Aday adayı Hüseyin Aksu Efeler ve Nazilli’nin MHP’ye bırakılmasıyla ilgili “İttifakın altını oyar” ifadelerini kullandı.

Türkiye, Mart ayında yapılacak yerel seçimlere kilitlendi. AKP, Türkiye genelinde sadece 6 ilde aday belirleyemezken CHP’nin adayları saha çalışmalarına başladı. Adayı belli olmayan illerin arasında yer alan Aydın’da ise Cumhur İttifakı kapsamında hangi ilçelerin hangi partiye bırakılacağı merak konusu oldu.

AKP Efeler Belediye Başkan aday adaylarından Hüseyin Aksu, yerel bir gazeteye yaptığı açıklamada Efeler ve Nazilli’nin MHP’ye bırakılması iddiası için “İttifakın diğer partisine o ilin yarıdan fazlasını bırakırsanız bu ittifakın altını oyar. Bu birbirinin ayağına kurşun sıkmak gibi olur. Bu mantıklı bir şey değil. İstanbul’da 39 ilçeden 3 tanesi MHP’ye bırakıldı” ifadelerini kullandı.

MHP’li seçmen tepki gösterdi

AKP’li Hüseyin Aksu’nun açıklamalarına MHP’li seçmenden tepki geldi. Sosyal medya üzerinden Aksu’ya tepki gösteren vatandaşlar, “MHP’nin adayı 2 yıllık çalışmasını bir kenara bıraktı ve geri çekildi. AKP’nin bu doyumsuzluğu kabullenilemez. Kimse MHP’yi yok sayamaz” ifadelerini paylaştı.