Cem Celil Lale/HaberAydın

Bilindiği gibi Aydın’da yayın yapan bir sitenin düzenlediği ‘Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz?’ anketinde Germencik CHP İlçe Başkanı Hasan Toker’in MHP’li Ümmet Akın’a oy verdiği ortaya çıkmıştı. Aynı zamanda Toker’in yönetiminde bulunan Caner Çakaloğlu, Murat Aytuğ ve Yonca Çetinkaya’nın da Ümmet Akın’a oy verdiği belirlenmişti.

“İşin aslı yakın gözlüğüyle alakalı”

Konuyla ilgili ulaştığımız Germencik CHP İlçe Başkanı Hasan Toker, oyu yanlışlıkla kullandığını ve oy kullanma işlemi esnasında yakın gözlüğünün olmadığını söyledi. İddiaları reddeden Toker, “Oyu kullanmışım. Beni arkadaşlarım uyarıyor. Yakını görme sorunu yaşayan bir insanım. Gözlük kullanıyorum. Biliyorsunuz akıllı telefonlarda parmağınızla kaydırıyorsunuz. Fotoğraflarda ankete dokandığın anda oylanmış sayılıyor. Akıllı telefonda baş parmağımla sağ tarafında kalıyor ya ekranın Ümmet beyin fotoğrafı, tesadüfen böyle bir şey oldu. İşin aslı yakın gözlüğüyle alakalı” ifadelerini kullandı.

Ankette Ümmet Akın lehine oy kullanan Germencik CHP Yönetim Kurulu üyeleri, Caner Çakaloğlu, Murat Aytuğ ve Yonca Çetinkaya’nın partiden ihraç edilmesi bekleniyor. Öte yandan telefon görüşmesi gerçekleştirdiğimiz İlçe Başkanı Hasan Toker, Ümmet Akın’a oy kullanan ilçe yöneticileriyle ilgili konuşmaktan kaçındı.

Germencik Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Hasan Toker’in istifa edeceği siyasi kulislerden gelen bilgiler arasında yer aldı.