Cem Celil Lale/HaberAydın

Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın Çine’ye yaptığı ziyarette söylediği sözler günün konusu oldu. 2019’da yapılması planlanan yerel seçimler için vatandaşlardan destek isteyen Savaş Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yönelik “hodri meydan” ifadelerini kullandı.

Adalet ve Kalkınma Partisi MKYK Üyesi Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, ‘Zeytin fidanı dağıtımı ve genç çiftçi projesi hayvan dağıtımı” programı kapsamında Çine’de yapılan törene katıldı. Memleketi Çine’de vatandaşlarla bir araya gelen Savaş’ın gündeminde ise Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu vardı.

100 bin oy farkla seçim kaybettiği Çerçioğlu’na ‘hodri meydan’ dedi

2014’de yapılan yerel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak CHP’li Özlem Çerçioğlu’nun karşısına çıkan Mustafa Savaş siyasi tarihte görülmemiş bir farkla seçimi kaybetmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu’nun karşısında 100.000 oy farkla seçimi kaybeden Savaş, 2019’da yapılacak yerel seçimler için destek istedi. Savaş’ın vatandaşlardan destek istemesi üzerine ‘yeniden aday olacak’ yorumları yapıldı.

“Yenilen pehlivan misali”

Savaş’ın ‘hodri meydan’ teklifi karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen vatandaşlar Mustafa Savaş’a yönelik ‘yenilen pehlivan güreşe doymaz’ ifadelerini kullandılar. Başta sosyal medya olmak üzere Savaş’ın açıklamalarını değerlendiren vatandaşlar, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Aydın’da Özlem Çerçioğlu karşısında seçim kazanma ihtimali neredeyse sıfır. Ancak yeniden fark yemek istiyorlarsa Mustafa Savaş’la seçimlere girebilirler. Geçen seçimlerde ortaya çıkan tablo ortada” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi