Geçtiğimiz günlerde yapılan CHP’nin 36. Olağan Kurultayı’a gitmek için Kuşadası’ndan hareket eden partililerin taşıyan otobüste yaşanan cinsel taciz skandalı sonrası gözler olayın sorumluları Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve CHP İlçe Başkanı Ahmet Ekmekçi’ye çevrildi.

Cem Celil Lale/HaberAydın

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 36. Olağan Kurultayı’na gitmek için Kuşadası’ndan hareket eden otobüste yaşanan cinsel taciz skandalı sonrası olayın faili İlçe Yönetim Kurulu Üyesi partisinden ihraç edildi. Kuşadası’nı ayağa kaldıran olay sonrası Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve CHP İlçe Başkanı Ahmet Ekmekçi’den tek bir kelime açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili basında ve sosyal medyada çıkan haberlere aldırış etmeyen Başkan Kayalı ve Ekmekçi, olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunmadı.

Olayın üstünü örtmek istiyorlar

Otobüste çocuğu taciz eden parti yöneticisinin İl Disiplin Kurulu tarafından CHP’den ihraç edilmesine rağmen herhangi bir açıklama yapmayan CHP İlçe Başkanı Ahmet Ekmekçi’nin konuyla ilgili bildiklerini Cumhuriyet Savcılığı ile neden paylaşmadığı merak ediliyor.

Olayın üstünü örtmek isteyen ikilinin, otobüsten indirilen pedofil yöneticinin Kuşadası’na geri dönmesine karar vermiş ve cebine bir miktar harçlık koymayı ihmal etmemişti. Başkan Kayalı’nın da yakın adamı olduğu söylenen pedofil parti yöneticisinin neden korunduğu, bilgilerin neden savcılıkla paylaşılmadığı kamuoyu tarafından merak ediliyor.