Cem Celil Lale/HaberAydın

Yaklaşık iki ay önce taşeron olarak çalıştıkları Kuşadası Belediyesi’nde kadroya geçen 690 belediye personeline henüz maaş ödemesi yapılamadı. 690 kişiye ödeyecek para bulamayan Özer Kayalı, belediyenin içinde bulunduğu mali kriz nedeniyle aradan geçen 53 güne rağmen 690 kişiye maaşlarını ödeyemedi.

Kuşadası Belediyesi’nde çalışan ve taşeronluktan kadroya geçiş yapan 690 personele maaşlarını ödeyemeyen Kuşadası Belediyesi, sadece belediye bünyesinde çalışan 80 memur ve 130 belediye işçisinin maaşını ödeyebildi. Ramazan ayı olması nedeniyle işçilerin daha fazla paraya ihtiyacı olduğu bir dönemde ödenmeyen maaşlar nedeniyle personelin arasında huzursuzluk başladı. Taşeron olarak çalışan ve kadroya geçiş yapan tamamı Park-Bahçe, Bayındırlık, Destek Hizmetli, İlaçlama ile Kültür ve Sosyal İşler bölümünde çalışan ve sayıları 690’u bulan belediye çalışanları yaklaşık iki aydır maaşlarını alamıyor.

Öte yandan, ciddi bir ekonomik kriz yaşayan Kuşadası Belediyesi, Özer Kayalı’nın göreve başlamasıyla büyük bir borç batağına sürüklenmişti. Geçtiğimiz günlerde Kuşadası Belediyesi’ne ait ARYA şirketinin işlettiği milli parkta bulunan işletmelerin sözleşmesi tek taraflı fesedilmişti. Alkol yasağını gerekçe gösteren Özer Kayalı’nın arkasına saklandığı gerekçenin arkasından büyük bir skandal çıktı. Kuşadası Belediyesi’ne ait ARYA şirketinin 10 milyon TL zarar ettiği ortaya çıktı. Milli parktan çekilen Kuşadası Belediyesi, ARYA’da çalışan 120 çalışanıda sokağa attı.

Bankalara 50 milyon TL kredi borçlanması yapan Kuşadası Belediyesi’nde Kayalı’nın görev yaptığı 4 yıl boyunca belediye borçları 125 milyon TL’ye ulaştı.