Cem Celil Lale/HaberAydın

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Germencik Belediyesi’nin tüm imkanlarından faydalanıyor. Belediyede oluşturduğu baskıcı yönetim anlayışı nedeniyle tüm personel Akın’ın özel işleri için seferber oluyor.

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’ın yönetim anlayışı tepki topluyor. Geçtiğimiz aylarda Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıklayan Akın, beraber çalıştığı Germencik Belediyesi personelini adeta kendi şirket personeliymiş gibi kullanıyor. Akın’ın yürüttüğü siyasi kampanya için seferber edilen belediye personeli, Akın’ın kartviziti, gazetesi ve el ilanlarını dağıtıyor. Germencik Belediyesi’ne ait araçlarla Aydın’ın dört bir yanına gönderilen personel, mahalle mahalle dolaştırılarak Akın için oy istiyor.

Germenciklilerin parası sokağa dökülüyor

Adaylığı açıklansa bile kazanmasına imkansız gözüyle bakılan Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, halktan toplanan paralarla Germencik’e hizmet etmesi gerekirken siyasi çalışma yürütüyor. Germencik Belediyesi Zabıta ekiplerini siyasi ekibi haline getiren Akın, oluşturduğu korku yönetimiyle personele her istediğini yaptırıyor.

Belediyeye ait araçlarla çalışmaya zorlanan personelin durumdan rahatsız olduğu ancak Ümmet Akın’dan korktukları için birşey diyemedikleri konuşulan konular arasında yer alıyor.

Kimse sesini çıkartamıyor

Geçtiğimiz yıllarda adı birçok adli olaya karışan Ümmet Akın’dan korkan belediye personeli, çalışmak istememesine rağmen Akın’ın siyasi çalışmalarına katılmak zorunda kalıyor. Bilindiği gibi Ortaklar Belediye Başkanı olduğu dönemde adı emekli polis memurunu darp olayına karışan Akın, CHP’li Belediye Meclis Üyelerini’de “Evinizi başınıza yıkarım” diyerek tehdit etmişti.

Soruşturma başlatılması gerekiyor

Yetkisini ve belediye imkanlarını kendisi için seferber eden Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın hakkında ‘Görevi kötüye kullanmak, kamu zararı’ gibi başlıklarla soruşturma başlatılması bekleniyor. Konuyla ilgili Akın’a tepki gösteren Germencikliler, “Germencik Belediyesi artık Ümmet Akın’ın şahsi şirketi haline geldi. O ne derse o oluyor. Ekmek peşinde olan personel de korkusunda yapamam diyemiyor. Ümmet Akın Germenciklilerin parasıyla siyaset yapıyor. Soruşturma başlatılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.