Almanya’da çıkan bir yerel gazetede Mehmet Pala’nın haberini gördüklerini belirten çiftin ilk olarak İstanbul’a gelerek 6 günlük tatil yaptığı, ardından da Aydın’ın Bozdoğan ilçesine geldikleri öğrenildi. Almanya’da da Havas ve Ledün ilmiyle ilgilenenlerin olduğunu söyleyen Idetta Ailna yaşadıkları kentte yoğun olarak Türklerinde olduğunu belirtti. Havas ilmine meraklarının uzun seneler öncesine dayandığını söyleyen Idetta Ailna dünya üzerinde sadece bilinen canlıların yaşamadığını ve başka bir alemin mutlaka olduğuna inandıklarını söyledi.

Kabus görüyordu

Özellikle gece uykularında sık sık sıçrayarak uyandığını söyleyen Idetta Ailna kendisinin ruhsal anlamda problem yaşadığını ve manevi destek arayışı içerisinde olduğunu söyledi. Almanya’da yayımlanan haber sonrası internette Aydınlı Mehmet Hoca hakkında araştırma yaptığını belirten Ailna, “Kısa sürede Türkiye’ye gelmeye karar verdik. Pala’nın manevi çözümler konusunda destek verdiğini araştırmalarım sonucunda bulmuştum” dedi.

“Felçli hastayı ayağa kaldırması inanılmaz”

İnternette yapılan haberlerden Aydınlı Mehmet Hoca’nın alternatif tedavi yöntemleriyle yatağa mahkum olan hastayı ayağa kaldırdığını da gördüğünü söyleyen Idetta Ailna “Bu inanılması çok güç ama bir o kadar da önemli bir olay. İlk okuduğumuzda inanmamıştık ancak Türkiye’de ki dostlarımız sayesinde araştırma yapma imkanımız oldu. Ben de uykumda yaşadığım problemler hakkında destek alacağım” ifadelerini kullandı.

Hem Ailna hem de Aydınlı Mehmet Hoca çalışma yapacak

Ailna’nın uyku probleminin 10 kişiden 4’ünde görüldüğünü söyleyen Aydınlı Mehmet Hoca, “Bu sorunun farklı nedenleri olabilir. Bunlardan en korktuğumuz ise büyü yapılması. Bildiğimiz gibi büyü binlerce yıldır yapılıyor ve tüm dünya tarafından kabul ediliyor. Ben misafirimize büyü yapıldığını düşünmüyorum. Kendisinin bakımını yaptık, değerlerinde düşük olanlar var. En kısa sürede ikimizde gerekli çalışmayı yaparak sorunu çözüme kavuşturacağız” şeklinde konuştu.

Eşinde büyü olduğu ortaya çıktı

Almanya’dan Bozdoğan’a gelerek Aydınlı Mehmet Hoca’yı ziyaret eden çifti en çok şaşırtan ise yakın akrabaları tarafından kendilerine büyü yapılması oldu. Eşinin bakımı esnasında problem olduğunu söyleyen Aydınlı Mehmet Hoca, “Yardımcılarımdan çifti Bozdoğan’da dolaştırmalarını istedim. Çalışmak için biraz vakte ihtiyacım vardı. Yaklaşık 4 saat sonunda beyefendiye büyü yapıldığını öğrendim. Tabi büyüyle çok sık karşılaşıyoruz. Ancak bu sefer büyü yapılan kişiyle büyü aynı noktada gözüküyordu. Misafirlerimiz geldikten sonra çantalarını açmalarını istedim ve anahtarlık olarak tabir edebileceğimiz süs eşyasını kırdık. Kalın plastikten olan anahtarlık ortadan ikiye ayrılıp yapıştırılmadan önce içerisine “doğu büyüsü” diyebileceğimiz çok ağır kokulu ismini vermek istemediğim maddeler yerleştirilmiş. Bunu Allah’ın izniyle bulduk çıkarttık. Misafirlerimiz çok şaşırdı. Kendilerine bunu verenin çok yakın akrabaları olmasıda üzücü olan bir diğer konuydu. Bu büyüyle ilgilide gerekli çalışmayı yapacağız. Dönmek zorunda oldukları için telefonla irtibat kuracağız” dedi.

Idetta, Aydınlı Mehmet Hoca doğu kökenli büyüyü bulunca baygınlık geçirdi

Aydınlı Mehmet Hoca’nın eşinin çantasındaki büyüyü çıkartması içeride bulunan herkesi şaşkına çevirdi. Olaydan çok etkilenen Idetta Ailna kısa süreli baygınlık geçirdi. Anahtarlığı verenin çok yakın akrabası olduğunu söyleyen Ailna ne yapacağını bilmediğini ve büyük şok içerisinde olduğunu belirtti.

Antalya’ya gittiler

Bozdoğan’a gelerek Aydınlı Mehmet Hoca’dan Havas ve Ledün ilmi hakkında bilgi alan çift yıldıznamelerine baktırdı. Almanya’da büyüyle uğraşan tanıdıklarının olduğunu söyleyen Ailna çifti zaman zaman korktuklarını ve bu konular hakkında daha detaylı bilgi almak istediklerini söyledi. Aydınlı Mehmet Hoca’nın kendilerinden para talep edenlerden uzak durmalarını söylediği Ailna çifti Türkiye ziyaretlerine devam etmek üzere Antalya’ya gitti.