Burak P. 15 yaşında tanıştığı uyuşturucuyu 18 yaşında aktif olarak kullanmaya başladı. Bir süre sonra artık tamamen bağımlı hale gelen Burak P., çalışarak elde ettiği tüm gelirini uyuşturucuya harcadı. Yetmediği zamanlarda ailesinden para alarak uyuşturucu temin eden Burak P., tüm sosyal çevresini kaybetti. AMATEM gibi devlete ait kliniklerden korktuğu için destek alamayan Burak P.’nin ailesi, internette Aydınlı Mehmet Hoca’dan yardım alan bir kişiyle tanıştı.

Forum sitesine yapılan yorumu gören anne Melahat S.(anne-baba ayrı), Aydınlı Mehmet Hoca’yı arayarak yardım istedi. Aydınlı Mehmet Hoca’nın yardımcıları tarafından aktarılan konu üzerine hemen Burak P.’yi çağıran Aydınlı Mehmet Hoca, alternatif tedavi ve Havas ilmiyle tedavi sürecini başlattı.

Burak P.’nin gelmek istememesi üzerine bizzat kendisi konuşan Aydınlı Mehmet Hoca, 34 günlük tedavi süreciyle Burak P.’nin uyuşturucudan kurtulmasını sağladı. Fitoterapi, baskın tedavi gibi alternatif yöntemlerle uyuşturucuyu bıraktıran Aydınlı Mehmet Hoca’nın aynı tedavi yöntemini alkol bıraktırmada da kullandığı bilgisine ulaşıldı.