Kuşadası Turizm Fakültesi’nde gerçekleşecek buluşmada dernek ve firma arasında yapılabilecek iş birliği konuşulacak. 10 Nisan Çarşamba günü gerçekleşecek etkinliğin yoğun katılım ile geçmesi bekleniyor.

ATİOYOMED’in bilgilendirmesi :

ATİOYOMED (Aydın Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Y.O.Mezunları Derneği) “Turizmciler Hizmet Sektörünün Her Alanında Çalışmayı Hedefliyor” sloganı ile Yerinde Hizmet (Onsite Services) sektörünün lideri Sodexo Entegre firması ile 10 Nisan Çarşamba günü Kuşadası Turizm Fakültesinde buluşuyor.

Mezunlar Derneğimiz ülke içinde ve dışında yaşayan otellerin farklı kademe ve bölüm yöneticisi, seyahat acentesi yöneticisi, yiyecek /içecek işletmesi yöneticisi olarak çalışan, ayrıca farklı sektörlerde ağırlama, yiyecek içecek, houskeeping vb. işler de görev almış beyaz yakalı ya da işveren konumundaki 105 üyesi olan bir sivil toplum kuruluşudur. Okulumuz Adnan Menderes Üniversitesi, Turizm fakültesi olarak, Kuşadası’nda yerleşiktir. Eğitim süresi 1 yıl hazırlık olmak üzere 5 yıldır ve Seyahat işletmeciliği, Konaklama işletmeciliği ve yiyecek içecek işletmeciliği bölümleri vardır. Mezunlar yabancı dile hakim olarak mezun olurlar ve ağırlıklı turizm sektöründe çalışırlar. Bir STK olarak bizler, okulumuz mezunu gençlerin çalışma hayatına başlangıç yaparken, değişen ihtiyaçlara paralel olarak, turizmin dışında olan ancak ağırlama ve hizmet altyapısına ihtiyaç duyan farklı sektörlere yönlenebileceklerini düşünüyoruz. Öğrencilerimizin zorlu ekonomik şartlarda asıl sektörlerine alternatif olabilecek, aldıkları eğitimi efektif olarak kullanılabilecekleri turizm dışındaki sektörleri belirlemeyi bir proje olarak çalışıyoruz. Yiyecek/İçecek yönetimi, tesis yönetimi, personel yönetimi ve diğer hizmet yönetimi faaliyetlerin olduğu Yerinde Hizmet (Onsite Services) sektörün de ağırlama kültürüne sahip insan kaynağının da değerlendirebileceği fikrindeyiz.

Program:

10:00-10:30 – Kuşadası, ADÜ Turizm Fakültesi Kampüsünde buluşularak okul yönetimi ile tanışma.

10:30-11:00 – Birlikte Yiyecek içecek bölümü ve Mutfak ziyareti.

11:00-12:00 - Sodexo ‘Yaşam kalitesi hizmetleri’ Tanıtımı. (Öğrencilere Sodexo çalışanlarınca

yapılacak bir tanıtım.)

12:00-12:30 – Birlikte ne yapabiliriz? (Okul/Dernek/Sodexo)

12:30-13:30 – Öğlen yemeği