Cem Celil Lale/HaberAydın

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Meclis toplantısında kadastro boşluklarının Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne geçişinin onaylandığı madde tartışmalara neden oldu. Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’ın “Ben oraya Cemevi yapacaktım” diyerek engel olmaya çalıştığı arazinin Kızılcapınar Mahallesi’nin meydanı olduğu ortaya çıktı.

Cemevi yapım çalışmaları devam ediyor

Aydın’ın Büyükşehir olmasıyla beraber mahalleye statüsüne geçen köylerden Germencik Belediyesi’ne devredilen hemen hemen bütün taşınmazları satan Ümmet Akın, Kızılcapınar Mahallesi’nin 7 bin 700 m2’lik meydanının Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kurtarılmasına sinirlendi. Taşınmazın Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmemesi için yoğun çaba gösteren Akın, “Ben oraya Cemevi yapacaktım” diyerek talihsiz bir açıklamaya imza attı.

Kızılcapınar Mahallesi’nde eski santral binasının bulunduğu mevkiide Cemevi yapılması için çalışmaların devam etmesine rağmen talihsiz bir açıklama yapan Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’ın açıklaması samimiyetten uzak bulundu.

Germencikliler tepkili

Konuyla ilgili Germencik'e giden Haber Aydın ekibi, vatandaşla konuştu. Akın’ın açıklamalarını samimiyetten uzak bulan vatandaşlar, “Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın ne kadar malımız varsa sattı. Kendisi Neşetiye’de başka, Yeşiltepe’de başka, Dağyeni’de başka, Balatcık’ta başka Kızılcapınar’da başka konuşuyor. Neyimiz var neyimiz yoksa sattı, geleceğimizi sattı.” ifadeleriyle Ümmet Akın’a tepki gösterdiler.

Ümmet Akın tarafından işten çıkartılan Alevilerin hesabını sordular

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’a ateş püsküren Kızılcapınar Mahallesi sakinleri, işten çıkartılan Alevileri hatırlattı. Kızılcapınar Mahallesi’nde ikamet eden çok sayıda vatandaşın Germencik Belediyesi’nde ki iş akdine Belediye Başkanı Ümmet Akın tarafından son verildiğini söyleyen Kızılcapınarlılar, “Ümmet, ne kadar Alevi varsa işten attı. İnsanları aç bıraktı. 10 senedir cemevi yapacağım diyor daha bir numarasını göremedik. Kızılcapınar’dan onlarca insanı işten attı. Yazıklar olsun.” şeklinde konuştular.

"Özlem Başkan sayesinde hizmet görüyoruz"

Kızılcapınar Mahallesi'ne hizmet yapmadığı içinde eleştirilen Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın'a tepki gösteren vatandaşlar; "Allah aşkına size soruyoruz; Ümmet Akın Kızılcapınar Mahallesi'ne ne yaptı şimdiye kadar ? Özlem Çerçioğlu olmasa hizmet göremiyoruz. Burada herkes neyin ne olduğunu biliyor. Allah, Özlem Başkanımızdan razı olsun, sayesinde hizmet görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Meclis Üyesi Hürrem Zencirci : “Ümmet Akın şovu bıraksın”

Konuyla ilgili görüştüğümüz CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hürrem Zencirci’de Ümmet Akın’a tepki gösterdi. Zencirci, “Sayın Ümmet Akın şov yapmayı bıraksın. Köylerden Germencik Belediyesi’ne geçen ne kadar gayrimenkul varsa sattı. Şimdi de Kızılcapınar Meydanı’na mı göz dikti ? Ben satma dedikçe satıyor. Bu paraların nereye gittiğini bilmiyorum ama tek kuruşunun Kızılcapınar’a gitmediğini çok iyi biliyorum.” dedi.

CHP Germencik İlçe Başkanı Hasan Toker’den sert açıklama

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın tarafından yapılan açıklamaya bir tepki de Cumhuriyet Halk Partisi Germencik İlçe Başkanlığı’ndan geldi. Basın açıklaması yapan İlçe Başkanı Hasan Toker, Ümmet Akın’a birbirinden zor 8 soru yöneltti. Germencik Belediyesi’nde kaç Alevi çalıştığını soran Toker, Kızılcapınar Mahallesi’ne hizmet götürülmediğini söyledi. Toker’in açıklaması şu şekilde ;

Germencik Belediye Başkanı Ummet Akın Büyükşehir Belediyesinin Germencikte cem evi yapılmasını engellediğini söyleyerek yapmadığı hizmetin sorumluluğunu Buyuksehir Belediyesine atmaya kalkmış. Öncelikle son Büyükşehir meclisinde Kizilcapinar da bulunan tescil harici tapusuz meydanin Büyükşehir Belediyesi adına tesciline karar verildi.Ummet Akın köylerden belediyeye geçen tüm taşınmazları sattığı için koy meydanini da satmasın diye bu karar alındı. Meydana cem evi yapılması hukuken mümkün olmadığı gibi zaten Maliyeye Ait olan ve üzerinde eski santral binası olan yerde cemevi yapılması için çalışma yürütülüyor. Yani Büyükşehir e geçen Meydanda cemevi projesi yok meydanin da cemevi ile alakası yok. Yapmadigin hizmetin sorumluluğunu başkasına atma.burdan Ummet Akın a soruyorum 1.Belediyende kaç Alevi çalışıyor?Kaç tanesi Kizilcapinar ya da Tekin Köyünden? 2.Kizilcapinar in yollarını neden yapmiyorsun? 3.Kizilcapinarda çöpleri neden toplamiyorsun? 4.Secimden sonra kaç Alevi vatandaşımızı belediyede işten çıkarttın? 5.Germencik Belediyesine köylerden kaç taşınmaz geçti kaçını sattin kaçı duruyor?Kime sattin kaca sattin? 6.Secileli 4 sene oldu bu zamana kadar aklın nerdeydi? 4 sene boyunca Kizilcapinar a ne yaptin?Kizilcapinarda bir dikili ağacın var mı? 8.Kizilcapinarlilarin tarım arazilerinin ortasına çöplük acmadin mi? Sayın Ummet Akın önce bu sorulara cevap versin ondan sonra algi yonetsin. Sayın Ummet Akın Kizilcapinar Meydanini satmana izin vermiyecez.