Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet ağı AYBA, tüm Türkiye’ye örnek oluyor. Aydın ili genelinde çalışmalarına devam eden AYBA ekipleri, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşların evlatları gibi oldu.

Cem Celil Lale/HaberAydın

Sosyal belediyeciliğin en iyi uygulandığı il olan Aydın’da AYBA ekipleri çalışmalarıyla göz dolduruyor. Vatandaşlara adeta anne-babaları gibi yaklaşan Çerçioğlu’nun melekleri, yaşlı ve bakıma muhtaç olanların kişisel bakımlarını yapıyor, yemeklerini götürüyor. Düzenli olarak enjeksiyon yapılması gereken kişileri belirleten AYBA ekipleri, hiç aksatmadan saati saatine giderek enjeksiyonlarını yapıyor. Aynı zamanda gittikleri evlerde vatandaşların ihtiyaçları olup olmadığını tespit eden ekipler halkın göz bebeği oldu.

SICAK YEMEK KAPIYA KADAR GÖTÜRÜLÜYOR

AYBA ekipleri, maddi durumu olmayan veya yalnız yaşayan vatandaşlara hergün sıcak yemek götürüyor. Çerçioğlu’nun “Aydınlıyı namerde muhtaç etmem” sözünü sahada uygulayan AYBA çalışanları, girmedik hane, öpülmedik el bırakmıyor. Tek tek vatandaşların derdini dinleyen, çözümü için gerekli notları alan AYBA çalışanlarına büyük güven duyan vatandaşlar, “Onlar var, biz yalnız değiliz” diyor.

ENJEKSİYON YAPILIYOR, SAÇLAR KESİLİYOR, KİŞİSEL BAKIM YAPILIYOR

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatları doğrultusunda yaşlı ve bakıma muhtaç kişiler tespit edildikten sonra düzenli olarak ziyaret ediliyor. Yaşlılara kişisel bakım, saç kesimi ve sağlık kontrolleri gibi hizmetler veriliyor. AYBA meleklerinin, gittikleri evlerde adeta evin bir ferdi gibi sıcak ortamın yakalandığı dikkat çekiyor. Mesai saati olsun olmasın vatandaşın yardımına koşan ekiplerin çalışmaları tüm Türkiye tarafından dikkatle takip ediliyor.

ESKİ ÇİNE MAHALLESİ’NDE KUAFÖR VE BAKIM HİZMETİ

Aydın’ın dört bir yanında bakıma muhtaç, yaşlı ve yoksul vatandaşların yanında olan AYBA ekipleri son olarak Çine’nin Eski Çine Mahallesi’nde yaşlı çifte kuaför ve bakım hizmeti verdi. Yatağa mahkum olan yaşlı kadının tüm kişisel bakımlarını yapan ekiplerin çalışmaları takdir topladı.