Cem Celil Lale/HaberAydın - Kuşadası Belediyesi’nin güncel mali durumunu ve 31 Mart’tan sonra yaptıkları hizmetleri aktaran Başkan Günel, inşaat ruhsatı için belediyeye başvuruda bulunan müteahhitlerden peyzaj projesini isteyeceklerini belirtti. Daha yeşil bir Kuşadası yaratmak için kararlı olan Kuşadası Belediyesi,inşaatı tamamlamasına rağmen peyzaj projesini hayata geçirmeyenlere ise iskan ruhsatı vermeyecek.

Kuşadası’nın daha yeşil bir kent olması için küçük dokunuşları hayata geçireceklerini bildiren Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Peyzaj projesiyle gelmeyen, yaptığı inşaatı nasıl yeşille donatacağını, şekillendireceğini ifade etmeyen arkadaşım inşaat ruhsatı alamayacak” dedi. Basın mensuplarına yaptığı açıklamada yeni dönemde kent estetiğine önem vereceklerini vurgulayan Günel, “Bundan sonra inşaat ruhsatı almak için bize gelen müteahhit arkadaşım dosyasının içinde peyzaj projesini de getirmek zorunda. Peyzaj projesiyle gelmeyen, yaptığı inşaatı nasıl yeşille donatacağını, şekillendireceğini ifade etmeyen arkadaşım inşaat ruhsatı alamayacak. Olabildiğince sosyal donatı alanlarını müteahhitlerimizle birlikte hayata geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.

İnşaat yapılacak alandaki ağaçlar artık kesilmeyecek

Öte yandan, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in, ‘inşaat yapılacak alanlarda bulunan ağaçların kesilmeden uygun yere nakledilmesi’ talimatı verdiği öğrenildi. Önceki dönemde İlçe Tarım Müdürlüğü’nün izniyle arsa sahipleri tarafından ağaçlar kesildikten sonra inşaata başlanabiliyordu. Yeni dönemde arsa sahipleri Kuşadası Belediyesi’ne başvurarak, inşaat yapacakları alanda bulunan ağaçların naklinin yapılmasını talep edecek.