Cem Celil Lale/HaberAydın

Türkiye Cumartesi ve Pazar gününe kitlendi. Özellikle Ege’nin kıyı kesimlerini etkisi altına alması beklenen fırtına ve şiddetli yağış uyarıları üzerine Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kriz masası oluşturulmuş ve fırtınanın etkisi geçene kadar 1200 personel ile çalışmaların yürütüleceği bilgisi verilmişti.

Özellikle Aydın’ın kıyısında bulunan Kuşadası’nın fırtına ve yağışlardan daha fazla etkileneceği öngörülüyor. Yaklaşan kasırgayla ilgili uzmanlar tarafından yapılan açıklamada, fırtınanın yurda giriş noktası olarak İzmir ve Kuşadası belirlendi.

Fırtına öncesi Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimleri teyakkuza geçti. ASKİ, Fen İşleri, Park ve Bahçeler, İtfaiye, Makine İkmal Bakım ve Onarım, Çevre Koruma ve Kontrol, Sağlık İşleri ile Denizcilik daire başkanlıkları tüm kaynaklar ve ekipleriyle fırtına için gerekli önlemleri aldı.

Diğer kurumların önlemleri merak ediliyor

Afet boyunda büyük hasarlar verebilecek kapasitede olan kasırgayla ilgili özellikle Kuşadası Belediyesi, Kuşadası Kaymakamlığı ve Devlet Su İşleri’nin nasıl bir önlem alacağı merak ediliyor. Kasırganın giriş noktası olacağı tahmin edilen Kuşadası’nda şimdiye kadar sadece Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından önlem çalışması yapıldı.

Ancak yaklaşan fırtınanın şiddeti göz önüne alındığında aynı şekilde Kuşadası Belediyesi, Kuşadası Kaymakamlığı ve Devlet Su İşleri’nin de benzer çalışmalar yapması gerekiyor. Konuyla ilgili konuşan vatandaşlar, “Türkiye tarihinde ilk kez etkileneceği kasırga öncesi tüm kurumların vatandaşların can ve mal güvenliği adına seferber olması lazım. Bütün kurumlardan imkanları doğrultusunda önlem almalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.