Cem Celil Lale/HaberAydın

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ilçeleri ziyaret etti. Germencik, Söke ve Kuşadası’na giden Topuklu Efe’yi vatandaşlar sevgi seliyle karşıladı. Programında olmamasına rağmen ilçelere giderek vatandaşlarla bir araya gelen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun içinde bulunduğu otobüsün önü sık sık vatandaşlar tarafından kesildi. Kendisiyle görüşmek isteyen vatandaşlar için otobüsü durduran Başkan Çerçioğlu, vatandaşları otobüse alarak kısa süreli sohbet etti.

İddialara yanıt verdi, ‘Hodri meydan’ dedi

Germencik’te muhtarlarla bir araya gelen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, daha önce Danıştay’a incelemesi için gönderdiği ve herhangi bir suç unsuruna rastlanamayan dosyayla ilgili açılan davanın kendisine hatırlatılması üzerine Aydın gündemini sarsacak açıklamalarda bulundu.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Topuklu Efe, “Yaklaşık 2 yıl önce başlayan bir süreç. Müfettişlerin raporundan sonra ben bunu Danıştay’a gönderdim. Danıştay inceledi ve herhangi bir suç unsuru olmadığını tespit etti. Daha sonra Aydın’da bu iddianame açıldı. Bu bana açılan ilk dava değil son da olmayacak. Yerel seçimler yaklaştıkça malum bu tip şeyler olur” dedi.

“Allah’a şükür kursağımızdan bir lokma haram para geçmedi”

Açıklamasını sürdüren Topuklu Efe, “Dava açılır, gideriz aklanır geliriz. Allah’a şükür kursağımızdan bir lokma haram para geçmedi bundan sonrada geçmez. Birileri Aydın’da yapılan anketlerden sonra bu Pazar günü seçim olsa %60 ile Büyükşehir Belediyesi’ni kazanacağımı biliyor. Fakat kendileri yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanlığını kazanamayacakları için sırtlarını başkalarına dayadılar. Ben de sırtımı Aydın halkına dayadım” ifadelerini kullandı.

“Pusu kurmaya kalkan olursa…”

Her zeminde adil yarışabileceğini söyleyen Çerçioğlu, “Benim kültürümde pusu yoktur, düello vardır. Ben bugünden sonra kolları sıvadım. 18 saat arazideyim. 493 köy, 17 ilçe, 56 belde hepsini dolaşacağım. Kızdırdılar beni. Ben sırtımı Aydın halkına dayadım. Onlara güveniyorum. 31 Mart’ta sandık gelecek. Tek başlarına da çıkmasınlar, birleşsinler. Eş başkanlar falan hep beraber çıksınlar” şeklinde konuştu.