Kemer merkeziyle Kiriş Mahallesi arasındaki Çalış Tepesi'nde ormanlık alanda önceki gün saat 05.30 sıralarında İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne biri çocuk yaşta iki erkeğin cinsel ilişkiye girdiği ihbarında bulunuldu. Olay yerine giden ekipler Bilal G. ile İ.Ç.'yi birlikte otururken buldu.

Olay yerinde yapılan sorgusunda İ.Ç., bir hafta önce Bilal G.'nin çay ocağında çalışmaya başladığını anlattı. İşlerinin bitmesinin ardından saat 00.00 sıralarında işyerinden ayrılıp bir süre havuza ve denize girdiklerini aktaran İ.Ç., daha sonra da Bilal G.'nin teklifiyle yanlarınaalkolalarak Çalış Tepesi'ne çıktıklarını söyledi. Alkol aldıktan sonra Bilal G.'nin kendisini öperek ve vücuduna dokunarak tacizlere başladığını, ardından da ilişkiye zorladığını iddia eden İ.Ç., tepki gösterdiği Bilal G.'nin "Bir şey olmaz" diyerek kendisiyle ilişkiye girdiğini öne sürdü.

Daha sonra İ.Ç. ve Bilal G. polis tarafından gözaltına alınarak merkeze getirildi. Buradaki sorgularının ardından İ.Ç. ailesine teslim edilirken, Bilal G. ise 'çocuğun cinselistismarı' suçundan tutuklandı. Bilal G.'nin daha önce de hırsızlık, uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak, yaralama ve tehdit gibi suçlardan sabıkalı olduğu belirtildi.