Cem Celil Lale/HaberAydın - 17 Ağustos tarihinde Aydınspor 1923 Kulübü yöneticileri ve AK Partili yöneticiler tarafından Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda çıkartılan olaylarda Aydın Büyükşehir Belediyesi Zabıra Daire Başkanı Hakan Genç darp edilmiş, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yönelik AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Nihat Tığlı tarafından ağır küfürler edilmişti. Başta kadın ve anne olması nedeniyle Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na edilen küfürler Türkiye’yi ayağa kaldırmış ancak AK Partili isimlerden tek bir açıklama bile yapılmamıştı.

Savaş, Erim, Yavuz, Posacı ve Özmen seyirci kalmıştı

Atatürk Kent Meydanı’nda çıkan olaylar sonrası AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti’nin Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş, Bekir Kuvvet Erim, Metin Yavuz ve Rıza Posacı’dan herhangi bir açıklama yapılmamıştı. Olayları kınamayan, küfür eden AK Partili yönetici hakkında partilerinin disiplin mekanizmalarını çalıştırmayan bu isimlere vatandaşlar büyük tepki göstermişti.

Türkiye ayağa kalktı, onlar kulaklarını kapattı

Başkan Çerçioğlu’na yönelik galiz küfürler sonrası Türkiye’nin dört bir yanından peş peşe açıklamalar gelmişti. Milletvekilleri, STK’lar, siyasi parti temsilcilerinin küfürü kınayan ve Başkan Çerçioğlu’nun yanında olduklarını belirttikleri mesajlarını görmezden gelen AK Partili yöneticiler, Nihat Tığlı’nın bir anneye ve kadına ettiği küfürlere seyirci kalmıştı.

Görevine devam ediyor

AK Parti’nin Aydın milletvekilleriyle yakın ilişki içerisinde olan Nihat Tığlı’nın, Başkan Çerçioğlu’na küfür ettikten sonra herhangi bir disiplin soruşturması geçirmediği ortaya çıktı. Çerçioğlu’na galiz küfürler eden yöneticinin ifadesini bile almayan AK Parti Aydın İl Başkanlığı, Tığlı’nın görevine devam etmesini sağlayarak adeta ödüllendirdiği konuşulan konular arasında yer aldı.