Aydın’da 27 Kasım 2016 tarihinde kaybolduktan sonra 26 Ocak 2017 tarihinde dağlık arazide toprağa gömülü vaziyette bulunan 20 yaşındaki Salih Yılmaz’ın ölümüne ilişkin davanın duruşmasına devam edildi.

Salih’in ölümünden sorumlu tutulan en yakın iki arkadaşı mahkemede verdiği ifadede alkol ve uyuşturucunun kötülüğü bir kez daha ortaya çıktı. Salih’i öldükten sonra dağlık alana bırakan arkadaşları ertesi gün “Araba çamura saplandı” diye evden kazma kürek alıp en yakın arkadaşlarını toprağa gömdüklerini itiraf ettiler. Adam öldürme ve ölüme terk etme suçlaması ile hakim karşısına çıkan 2 genç alkol ve uyuşturucunun etkisi ile hata işlediklerini itiraf ettiler.

Ilıcabaşı Mahallesi’nden bonzai aldıktan sonra oldu

Salih Yılmaz’ın Aydın Adliyesi’nde yapılan duruşmasına kasten öldürme ve şahsı ölüme terk etme suçlamaları ile yargılanan maktülün en yakın arkadaşları Hakan A. ve Ali Berk S.’nin mahkeme salonunda anlattıkları dinleyenlerin kanını dondurdu. Salih Yılmaz’ın kaybolduğu 27 Kasım 2016 günü birlikte buluşup Ilıcabaşı Mahallesi’nden bonzai aldıklarını belirten şüpheliler gün boyu birlikte vakit geçirdiklerini akşam saatlerinde de Eski Sanayi’de boş bir alanda uyuşturucu ve alkol aldıklarını belirttiler.

“Kameralara yakalanmamak için dağlık alana götürüp bıraktık”

Uyuşturucu aldıktan sonra Salih Yılmaz’ın birden fenalaştığını iddia eden Hakan A ve Ali Berk S. Önce fenalaşıp sonra nabzı duran arkadaşlarını kameralara yakalanmamak için dağlık alana bıraktıklarını belirterek ifadelerinde uyuşturucu ve alkolün etkisi ile yanlış yaptıklarını söylediler. Arabanın arka koltuğuna yatırdıkları Salih Yılmaz’ın ölüp ölmediğini sürücü belgesi alırken aldıkları eğitim ile nabız kontrolü yaparak belirlediklerini ifade eden şüpheliler öldüğünü belirledikleri arkadaşlarını 27 Kasım 2016 günü Efeler ilçesi Danişment Mahallesi Bozyer mevkiine bıraktıklarını söylediler.

“Arkadaşlarını gömdükleri kazma küreği araba kurtaracağız diye istemişler”

27 Kasım akşamı dağa bıraktıkları arkadaşlarının cesedini 28 Kasım günü yakınlarından ‘Arabamız çamura saplandı’ diye istedikleri kazma ve kürekle aynı bölgeye gidip açtıkları çukura arkadaşlarını gömdüklerini itiraf eden iki şüpheli birlikte alkol ve uyuşturucu aldıklarından dolayı Salih’in ölümünün kendi üzerlerine kalmasından korktukları için böyle bir hataya düştüklerini söylediler. Salih kaybolduktan sonra iki ay boyunca ailesi ile arkadaşlarını arayan ve cesedi bulunduktan sonra da cenazesine katılarak gözyaşı döken iki arkadaşı mahkemede olaydan duydukları pişmanlığı dile getirip yaşananların alkol ve uyuşturucunun etkisi ile yaşandığını belirttiler.

Dava delillerin toplanması ve dinlenmesi gerek diğer tanıkların da ifadesine başvurulması için ileri bir tarihe ertelendi.