Kayseri’de yapımı tamamlanan hizmet ve tesislerin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, “FETÖ’yle mücadele konusunda vicdanları kanatan hususlar olduğunu biliyorum, duyuyorum. Bu ihanet çetesinin tam göbeğinde olduğu hâlde, bir şekilde şu ana kadar adalete hesap vermemiş olanlar kurtulduklarını sanmasın” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri’de yapımı tamamlanan hizmet ve tesislerin toplu açılış törenine katıldı. Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.

FETÖ’YLE MÜCADELE KONUSUNDA EN KÜÇÜK BİR TAVİZ VERMEDİK, VERMEYECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, örgütün gerçek yüzünün ortaya çıktığı tarihin 17-25 Aralık 2013 Emniyet-yargı darbe girişimi olduğuna dikkat çekerek örgütün 40 yıl boyunca bugünlerin hazırlığını yaptığını söyledi. “Şimdi ise ortaya konulan tüm delillere, tüm hakikatlere, tüm ikazlara rağmen örgütün içinde kalmaya devam edenler bunun sonuçlarına da razı olmuşlar demektir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Açık söylüyorum; FETÖ terör örgütünün içinde kalanlar, bak buradan sesleniyorum; kim olursa olsun, ister babamız olsun, ister evladımız olsun, ister kardeşimiz olsun, kusura bakmasınız canlarını yakarız, hukuk neyse bunu da uygularız. Çünkü onlar bu ümmeti parçaladılar, aileleri parçaladılar, kardeşleri birbirine düşürdüler. Bunlara biz müsaade edemeyiz” şeklinde konuştu. Sözlerinin devamında “15 Temmuz gibi tarihimizde eşi benzeri olmayan bir büyük ihanete rağmen bu yapıyı savunmaya devam edenlere yapacak hiçbir şeyimiz kalmamıştır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendini 15 Temmuz’u FETÖ’nün yapmadığı yalanıyla avutanların, o gece ellerine silah alıp milletimize kurşun sıkanlardan hiçbir farkı yoktur. Biri cismiyle, öteki kalbiyle aynı ihanete ortak olmuştur” ifadelerini sözlerine ekledi.

Konuşmasının devamında, “FETÖ’yle mücadele konusunda en küçük bir taviz vermedik, vermeyeceğiz” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elbette bu mücadeleyi de hukuk devleti içinde yürütüyoruz. Adalet ve onun uygulamadaki hâli olan hukuk, herkesin, hatta hainlerin bile hakkıdır. Dünyada, böylesine büyük bir saldırıya maruz kalıp da, bizim kadar meseleyi demokratik hukuk devleti sınırları içinde götüren bir başka ülke, bir başka örnek yoktur” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Buna rağmen hâlâ FETÖ’yle mücadele konusunda vicdanları kanatan hususlar olduğunu biliyorum, duyuyorum. Bu ihanet çetesinin tam göbeğinde olduğu hâlde, bir şekilde şu ana kadar adalete hesap vermemiş olanlar, kurtulduklarını sanmasın.”