Cem Celil Lale/HaberAydın - Kızılcaköy’de 31 dönüm arazinin üzerine kurulmak istenen jeotermal santrale karşı köylülerin direnişi devam ediyor. Dün, söz konusu arsanın etrafını tel örgüyle çevirmek isteyen şirket yetkililerine karşı köylüler eylem yapmıştı. Jandarmanın müdahale ettiği köylülerden bazıları fenalaşmış bazıları da hastaneye kaldırılmıştı. Kurulacak jeotermal santralin bölgelerinde tarımı bitireceğini ifade eden köylüler, “Ölmek istemiyoruz. Toprağımıza dokunmayın” diyerek şirket yetkililerine ve jandarmaya tepki gösterdi.

Gerilim devam ediyor

Kızılcaköy Mahallesi yakınlarında kurulmak istenen jeotermal santralinin yarattığı gerilim bugün de devam ediyor. Edinilen bilgiye göre yeniden kuyu ve santral yapılması planlanan araziye gelen şirket yetkilileri köylülerin tepkisiyle karşılaştı. Jandarmayla beraber gelen heyete köylüler büyük tepki gösterdi.

Jandarmanın biber gazıyla müdahale ettiği köylülerden bazıları fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Öte yandan bölgede TOMA’nın hazır bekletildiği öğrenildi.

120 kuyu açılması planlanıyor

Gürmat Elektrik Üretim A.Ş tarafından işletilmek istenen jeotermal sahasında 120 adet kuyunun açılmasının planlandığı kaydedildi. En yakın kuyunun Kızılcaköy Mahallesi’ne sadece 100 metre uzaklıkta olduğu, Gerenkova, Kardeşköy, Balıkköy ve Dereağzı mahallelerinin sınırları içerisinde de diğer 120 kuyunun yer aldığı ifade ediliyor.

Aydın ölüyor, AK Parti Aydın milletvekilleri sessizliğini koruyor

Tamamı birinci sınıf tarım arazisinin içinde bulunan jeotermal sahayla ilgili Aydın ayağa kalktı. Bir çok sivil toplum kuruluşu köylülerin direnişine destek verirken AK Parti’nin Aydın milletvekilleri sessizliğini korumaya devam ediyor.

Jandarmanın müdahalesi sonrası yaralanan kadınlar olmasına rağmen olayı görmezden gelen AK Parti Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş, Bekir Kuvvet Erim, Metin Yavuz ve Rıza Posacı’ya vatandaşlar sert tepki gösteriyor. Aydın milletvekillerine yönelik sert eleştiriler yapan vatandaşlar, “Aydın ölünce mi konuşacaksınız. Hemşehrileriniz ölüyor. Verimli topraklarımız elimizden alınıyor. Aydın kokuyor. Sesimizi ne zaman duyacaksınız? Bu ısrarın bu inadın nedeni ne?” ifadelerini kullandı.