Cem Celil Lale/HaberAydın - Ümmet Akın’ın listesinde yer alan İsmail Hakkı Eser, 14 Kasım 2008’de yaptığı konuşmada dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik, “Biz Başbakanımızın aşığıyız. Başbakanımız bizim için adeta ikinci peygamber gibidir” ifadelerini kullandığı öne sürülmüştü.

O dönemde, İsmail Hakkı Eser’in sözleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni karıştırmış ve olaylar yumruklu kavgaya kadar ilerlemişti.

Erdoğan ‘barınamaz’ demişti

İsmail Hakkı Eser’in sözlerinin TBMM’de konu edilmesi üzerine açıklama yapan dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, “Benim il başkanım veya il genel meclisi üyem güya bir konuşmasında 'Peygamber gibi anılan bir başbakan' bir ifade kullanılıyor. Değerli arkadaşlar, Allah aşkına bir insan; bu cehaletinden olabilir, ne bileyim farklı yaklaşımtarzından olabilir, böyle bir ifadeyi kullanmış diye siz bunu hiçbir zaman tasvip etmeyen, eğer sen de inançlıysan, bir Müslümansan bunu zaten tasvip edemezsin. Niçin, çünkü peygamberlik zinciri kapanmıştır. Artık bir peygamber yoktur. İkinci bir peygamber olarak biz bu dinin mensupları olarak bunu göremeyiz. Hele hele Tayyip Erdoğan için böyle bir şey söyleyemezsin. Çünkü biz kurulu veya kurulmakta olan tabuları yıkmak üzere gelmiş bir siyasi partiyiz. Ve bana böyle bir yakıştırmayı yapan karşısında arkadaşım gerekenleri söyledi ama ikinci defa söylenince artık bu tahammül sınırlarını aştı. Ve benim partimde böyle bir insan da barınamazdı” şeklinde konuşmuştu.