Cem Celil Lale/HaberAydın - Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara sunulan sağlık hizmetleri Aydın Valiliği tarafından durduruldu. Aydın Büyükşehir Belediyesi bir yazı gönderen valilik tarafından hizmetlerin durdurulması istendi. Aydın’ın dört bir yanında hastaların yardımına koşan AYBA personeli, düzenli olarak hastaların enjeksiyonlarını yapıyordu. Özellikle engelli, köylerde oturan ve yatalak hastalar için büyük önem arz eden sağlık hizmetlerinin durdurulması vatandaşın büyük tepkisini topladı.

“AKP’ye oy falan yok”

Düzenli olarak iğne olması gerektiğini ve evden çıkamadığını söyleyen bir vatandaş, “Büyükşehir personeli geliyordu. Bıkmadan usanmadan geldiler her gün iğnemi yaptılar. Aile gibi olmuştuk. Şimdi valiliğin bu hizmeti yasakladığını duyduk. Şimdi ben nasıl iğne olacağım? Her gün şehir merkezine nasıl gideceğim” ifadelerini kullandı.

Öte yandan alınan kararın siyasi olduğunu savunan vatandaşlar, “Bu alınan karar tamamen yerel seçimlere yönelik bir karardır. AKP’ye oy falan yok. Herşey bitti sıra yardıma muhtaç hastaların hizmetini engellemeye mi geldi” şeklinde konuştu.