Bu senaryoyu çok duymuşsunuzdur. Birkaç kız arkadaş eğlenmek için dışarıya çıkarlar. Müziğin sesi çok yüksektir ve birbirlerinin kulağına bir şey söylemek için eğilirler. O sırada kötü niyetli birisi içkilerine ilaç atar. Arkadaşlar birbirlerinden ayrıldığında ve ilacın etkisi tesir ettiğinde kız bayılır. O sırada kötü niyetli kişi kızı kaçırır.

Birçoktecavüzvakasında kurbanın içkisine ilaç atılmıştır. Carolina, Susana ve Victoria ismindeki üç arkadaş ise buna bir son vermek için harika bir çözüm ürettiler.

Susana Capello, Carolina Baigorri ve Victoria Roca liseyi henüz bitirmemelerine rağmen harika bir işe imza attılar. ‘Akıllı Pipet' ismini verdikleri ürünle, içkilerine ilaç atılan kişiler pipetin renginin değişmesiyle durumun farkına varabiliyorlar.

Susana Capello, Miami Herald'a “Bu gerçek ve gittikçe büyüyen bir sorun. Amacımız bunun önüne olabildiğince geçebilmek” dedi.

GHB ve anestezilerde kullanılan ketamin, tecavüzlerin kurbanları üzerinde en çok kullandığı ilaçlar. Susana, Victoria ve Carolina'nın amacı da bu ilaçları tespit eden ve tespit etmesi halinde rengi değişen bir pipet tasarlamaktı.

Liseye giden Susana, Victoria ve Carolina durumun ne kadar zor olduğunun farkına vardılar. Kadınlar için iyi bir çözüm olacağını düşündüler.

GHB veya ketamin içeren içeceklerde akıllı pipetin kullanılması halinde pipetin rengi maviye dönüyor.

Susana, “Fikrimizi somut bir ürüne dönüştürebilmek için çok çalıştık” dedi.

Çabaları sonuç verdi. Üç kız yaptıklarıbuluşla ödül aldılar. Bir sonraki adımları ise ürünün patentini almak ve seri üretime geçmek.