Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) lise öğrencisi stajyer genç kızı taciz ettiği ileri sürülen F.K. hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Taciz olayı geçtiğimiz hafta TBMM ana binada meydana geldi. İddiaya göre sözleşmeli memur F.K. (52) lise öğrencisi stajyer kızı sıkıştırarak taciz etti. Bunu gören başka bir çalışan durumu yetkililere bildirdi.

Lise öğrencisi genç kız ile konuşan birim yetkilileri taciz olayının 4 aydır devam ettiğini, kendisini tehdit eden F.K.’dan korktuğu için kimseye söyleyemediğini öğrendi.

TBMM’DEN AÇIKLAMA

TBMM’de sözleşmeli memur F.K.’nın lise öğrencisi stajyer genç kızı taciz ettiği yönündeki haberler üzerine TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Her yıl belirli sayıda öğrenci, TBMM Staj Yönetmeliği esasları çerçevesinde Kurumumuzun çeşitli birimlerinde staj yapmaktadır. Kurum çalışanı bir hizmetlinin, stajyerlerden birisine karşı ahlak dışı davranışta bulunmaya teşebbüs etmesi üzerine mevzubahis kişiye işten el çektirilmiş ve hakkında gerekli soruşturma başlatılmıştır."