Cem Celil Lale/HaberAydın

AYTO Başkanı Hakan Ülken ve AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen tarafından yapılan açıklamaların zamanlaması manidar bulundu. Türkiye’de iğneden ipliğe herşeyin zamlandığı, elektriğin son 3 ayda %27, doğalgazın %29,5 zamlandığı dönemde Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı totem ücretlerinin gündeme getirilmesi kasıtlı olarak değerlendiriliyor. AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ve AYTO Başkanı Hakan Ülken’in programlı şekilde gündemi değiştirmek için açıklama yaptığını düşünen siyasi çevreler, “Hakan Ülken şimdiye kadar zamlarla ilgili tek bir açıklama yapmamışken kalkıp totem açıklaması yapması yanlış. Totem büyük firmaların kullandığı bir reklam ürünü. Biraz halka insinler, küçük esnafın yanında olsun” ifadelerini kullandı.

AYTO Başkanı Hakan Ülken’in şimdiye kadar zamlarla ilgili tek bir açıklama yapmaması dikkat çekerken totem fiyatlarını elektrik ve doğalgaz zamlarının hemen ardından gündeme getirmesi ‘gündem değiştirme’ olarak değerlendirildi.

Kartel firmaların avukatlığına soyundu

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin büyük ve uluslararası firmalardan aldığı totem ücretlerinin düşürülmesini isteyen Hakan Ülken adeta kartel firmaların avukatlığına soyundu. Aydın’da faaliyet gösteren esnafların ve 10 bine yakın üyesinin menfaatine hiçbir girişimde bulunmayan, esnaf için büyük önem arz eden konularda ağzını bıçak açmayan Ülken’e oda üyelerinin de tepki gösterdiği öğrenildi.