Cem Celil Lale/HaberAydın

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla Söke’nin Aydın Caddesi’nde üst yapı çalışması başlatıldı. Pazar günü caddenin yoğunluğu az olması nedeniyle hızlı bir çalışma yürüten ekipler sadece bir günde 4000 m2’lik alanda sıcak asfalt uygulaması yapacak.

Topuklu Efe’den “2 günde bitecek” talimatı

Aydın Caddesi’nde ilk olarak alt yapı çalışmaları tamamlandı. Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ve diğer alt yapı kurumları tarafından asfalt dökülecek alanda yapılacak çalışma için 4 günlük süre istendi.

Alt yapı kurumlarının talebini geri çeviren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, esnafın ve sürücülerin mağduriyet yaşamaması için çalışmaların iki günde bitirilmesini istedi.

Aydın Caddesi’nde her yerde Büyükşehir personeli var

Başkan Çerçioğlu’nun talimatıyla Pazartesi gününe yetiştirilmeye çalışılan yolda 60 kişilik Büyükşehir personeli görev yapıyor. 15 araçla Aydın Caddesi’nde hummalı bir çalışma yürüten ekipler, yolun asfalt kaplamasını sabaha karşı saat 04:00’da bitirmeyi hedefliyor.

1300 ton asfalt dökülüyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından Aydın Caddesi’nde yürütülen çalışmalarda toplam 1300 ton asfalt döküleceği öğrenildi. Aydın Caddesi’nde yapılacak toplam asfalt çalışmasının 1,5 km.lik bir alanı kapladığı öğrenilirken bazı tescilli yapıların devam eden tadilatı nedeniyle ilgili kurumlardan gerekli izinlerin beklenildiği bilgisine ulaşıldı.

Akkentli : “Başkanımızın talimatları doğrultusunda ekiplerimiz Aydın Caddesi’nde”

Konuyla ilgili konuşan Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli; “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla sıcak asfalt çalışması başlatıldı. Başkanımızın ve ekiplerimizin esnafımızın mağdur olmaması noktasında hassasiyeti var. Burada çalışan arkadaşlarımız insan üstü bir çaba gösteriyor. Normalde Perşembe bitirilebilecek asfalt çalışması bugün bitiyor. Allah’ın izniyle sabah yolu trafiğe açmış olacağız. Başkanımız göreve geldiği günden itibaren Söke’nin dört bir yanına hizmet götürüyor. Bizlerde bir Sökeli olarak kendisine çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.