Cem Celil Lale/HaberAydın

5 yıl Kuşadası Kaymakamı olarak görev yapan ancak kısa bir süre önce İzmir’in Bergama ilçesine tayini çıkan ve Bergama’ya gitmek yerine emekliliğini isteyen Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy’un emekliliğini Kuşadası’nda geçirmek için ilçenin simgesi Güvercinada’nın tam karşısında lüks bir ev satın aldı. Kaymakamlık konutunun da bulunduğu sokakta bulunan Kılıçlar Sitesi’nden alınan ev eşsiz bir Kuşadası manzarasına sahip. Kuşadası’nı paranomik olarak gören evin dubleks ve ultra lüks olduğu bilgisine ulaşıldı.

680.000 TL’ye aldığı söyleniyor

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy’un emekliliğini geçirmek için satın aldığı evin satış bedelinin 680.000 TL olduğu söyleniyor. Bölgeyi iyi tanıyan emlak danışmanlarından edinilen bilgiye göre, aynı site içerisinde bulunan ve arka sırada kalan evlerin en ucuzunun fiyatı bugün itibariyle 85.000 euro.

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy’un satın aldığı evin arkasında kalan bloklarda en düşük kiranın 1800 ila 2000 lira arasında değiştiği öğrenildi.

Şimdi ki değeri 1.000.000 TL

Öte yandan Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy tarafından 680.000 liraya satın alındığı iddia edilen ultra lüks dubleks evin şu anda satış fiyatının 1 milyon TL olduğu öğrenildi. Aksoy’un kaymakamlık becerisinin yanı sıra eşsiz bir emlak zekasının da olduğu, yaklaşık 2 senede değerine değer katan yeni aldığı evle anlaşılırken Aksoy’dan gelirini ispatlaması bekleniyor.

Kaymakam Aksoy’un 680.000 liraya aldığı iddia edilen yeni evini nasıl aldığı, kredi kullanıp kullanmadığı da cevap bekleyen sorular arasında yer alıyor.

Geçtiğimiz günlerde hırsız girmişti

Kaymakam Aksoy, henüz Kuşadası Kaymakamlığı görevinden ilişiğini kesmediği için eşi Münire Aksoy ile birlikte kaymakamlık konutunda kalırken, yeni aldıkları eve geçtiğimiz gece hırsız girdi. Aralarında eşi Münire Aksoy’a çok sayıda ziynet eşyasının da bulunduğu değerli eşyaları çalan hırsız ya da hırsızlar kayıplara karıştı. Kuşadası’nı karıştıran hırsızlık olayının ardından Kuşadası polisi geniş çaplı bir araştırma yaparak, hırsızlık olayını gerçekleştirenlerin yakalanması için çalışma başlattı. Alarma geçen Kuşadası polisinin yürüttüğü çok yönlü soruşturma devam ediyor.

Bu arada, hırsızlık olayıyla ilgili açıklama yapmayan Kaymakam Aksoy’un Bergama Kaymakamlığı görevine başlamadan emeklilik dilekçesi vereceği, Kuşadası’na yerleşmek için de söz konusu hırsızlık olayının gerçekleştiği dubleks evi satın aldığı öğrenildi.