Hastasına uzun zamandır Aydın Büyükşehir Belediyesi Hizmet Ağı'ndan (AYBA) hizmet aldıklarını, bu hizmetin kendilerinden alındığını söyleyen Gülizar Akar "Engelleyenlere hakkımı helal etmiyorum. Allah vicdan versin" diye konuştu.

Hasta ziyaretinde Başkan Çerçioğlu'na Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan da eşlik etti.

Büyükşehir Belediyesi'nin evlerine kadar gelerek yatalak eşi ve kendisi için AYBA eliyle hizmet verdiğini, şimdi ise bu hizmetin ellerinden alındığını belirten Akar "Verilen hizmeti engelleyenlerden şikâyetçiyim, onlara hakkımı helal etmiyorum. Benim hastam evde AYBA'dan hizmet alıyordu. Şimdi nereye, nasıl götüreceğim. Ben her gün bir araba tutup, mazot katıp yatalak hastamı hastaneye götürmek zorundayım. Yatalak hastayla nereye, nasıl gidebilirim? Haklarımı helal etmiyorum. Bizim kimseyle işimiz de yok, kimseye zararımız da yok. Allah vicdan versin" ifadesini kullandı.

Yaşadıkları sıkıntıları çok iyi anladıklarını, AYBA'nın kuruluş amacının da bu sıkıntıları çözmek olduğunu vurgulayan başkan Çerçioğlu, Gülizar Akar'ı "Artık AYBA gelemiyor, kusura bakmayın. Siz üzülmeyin, ben yine bir şekilde çaresine bakacağım. Onları vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum. Hiç üzülmeyin, ne zaman ihtiyacınız olursa beni arayın. Gerekirse özel doktor tutup gelirim" sözleriyle teselli etti.