Cem Celil Lale/HaberAydın - Partinin iki önemli ismi Metin Yavuz ve Mustafa Savaş’ın yanında saf tutmaya başlayan partililerden bazıları mevcut il yönetiminin devam etmesini isterken bazıları da Ömer Özmen ve ekibinin istifasının alınmasını istiyor.

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerden sonra en fazla sıkıntının yaşandığı yer ise Efeler İlçe Başkanlığı olarak belirtiliyor. İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı’nın yönetimini toplayamadığı ve birkaç kişiyle toplantı yaptığı öğrenildi. İstifalardan dolayı yedek listede 3 ila 4 kişinin kaldığını belirten partililer, Gülaştı’nın kafeteryalarda toplantı yaptığını ifade etti.

İl Başkanı olmak için kulis yaptığı iddia edilen Çağatay Gülaştı’ya tepki gösteren partililer, “Partimizi yenilgiye taşıyan ekibin bir an önce istifa etmesini istiyoruz. Çağatay Gülaştı ilk başlarda gösterdiği performansı daha sonra gösteremedi. Ümmet Akın ile girdiği ikili diyaloglar nedeniyle seçmeni unuttu. Yenilgi de kendiliğinden geldi” şeklinde konuştu.

Mevcut İl Başkanı Ömer Özmen’in ismi Erdoğan’ın önünde

Öte yandan, kendisinden beklenen performansı sergileyemeyen AK Parti’nin mevcut İl Başkanı Ömer Özmen’in de isminin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın masasında olduğu iddia edildi. Özmen’in istifasının isteneceği ancak HAS Parti döneminden yakın ilişkilerinin olduğu Numan Kurtulmuş’un engel olmaya çalıştığı söyleniyor.