Yazılı bir basın açıklaması yapan Mersin, “Aydın’da 1 haftalık ikamet süresi kalan AKP Belediye Başkan Adayı, iftiralarına gördüğüm kadarıyla yenilerini eklemiş. Bak Mustafa, hem anlamıyorsun, hem duyduğun her şeyi birbirine karıştırıyorsun. Hem de tek ayaküstünde kırk iftira atıyorsun. “Bozdoğan Madran Suyunun parası ne oluyor?” demişsin. Bunu kime soracaksın, biliyor musun? Aydın Valisi’ne, YİKOB’a. Bozdoğan Madran Suyunun hakkı da, parası da yıllardır Aydın valiliğine gidiyor. Kusura bakma ama ayakta uyuyorsun Bay Mustafa. Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır. Bu vesileyle biz de sana bilgi vermiş olalım” dedi.

Açıklamasının devamında AYBA hizmetlerinin durdurulmasına da değinen Mersin, “Çamur atma ve iftira siyasetini kendine şiar edinmişsin. İnsanların aldığı sağlık hizmetini dahi engellemeye çalıştın. Şimdi sana buradan soruyorum: Sen on binlerce Aydınlının faydalandığı AYBA sağlık hizmetlerini engellemek için sağlık il müdürünü aradın mı, aramadın mı? Senin üzerinde on binlerce hastanın, şifa arayan garip gurebanın vebali var Mustafa” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında sert ifadeler kullanan Mersin, “Anlamamak ise o kadar karakterin olmuş ki, organize sanayi bölgelerinin alt yapı görevinin kimin olduğunu da 20 gün önce Sanayi Bakanı Varank “OSB’nin arıtma ihalesini yapacağız” diyerek gözünün içine baka baka anlattı sana, “görev bakanlığın” dedi. Ama sana bunu, kendi bakanın bile öğretemiyorsa elimden “ vermeyince mabut, neylesin Mahmut” demekten başka bir şey hakikatten gelmiyor. Billboard yalanlarını ise hala ispatlayamadın. Seni buradan o iddialarını ispata davet ediyorum. Eğer ispat edemezsen 1 milyonu aşkın Aydınlının gözünde bundan sonra “basit bir müfteri” olarak kalacaksın. Ya da çık adam gibi özür dile, iftiranı geri al. Bir sözüm de Aydın Valisi’ne. Mustafa Savaş; daha birkaç gün önce Orman Müdürlüğü araçlarını herkesin gözünün içine baka baka AKP çadırına yanaştırdı ve devlete ait fidanların üzerine kendi resmini koyarak dağıttırdı. Şimdi Sayın Aydın Valisi; bu suça sessiz mi kalacaksınız? Yoksa her valinin yapması gerektiği gibi inceleme başlatıp sonuçlarını hemen kamuoyu ile paylaşacak mısınız? Aydın halkı sizden bununla ilgili net tavrınızın ne olacağı konusunda ivedi bir açıklama bekliyor Vali Bey” dedi.