Cem Celil Lale/HaberAydın

Kuşadası ilçe merkezinde bulunan ve sahil bandının yeşil kalan tek alanı durumunda olan Kasım Yaman Parkı, Aydın İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda gündeme geldi. Bilindiği gibi Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, geçtiğimiz yıllarda Kasım Yaman Parkı’na kamu binaları yapmak istemişti. Aksoy, Kasım Yaman Parkı’nı içerisine alan alanda (eski devlet hastanesi binası, mevcut tarım müdürlüğü, milli park şefliği, orman müdürlüğü) binaları yerine yeni bir hükümet konağı ve resmi kurum binaları yapmayı teklif etmişti. Bunun üzerine ayaklanan Kuşadalılar, Kaymakam Muammer Aksoy’a tepki göstermiş, sosyal medya üzerinden örgütlenerek günlerce Kasım Yaman Parkı’nda nöbet tutmuştu.

Kaymakam Muammer Aksoy, Kasım Yaman Parkı’ndan vazgeçmiyor

Kuşadası’nın en büyük parklarından bir tanesi olan Kasım Yaman Parkı’yla ilgili gelen eleştirileri görmezden gelen Kaymakam Muammer Aksoy, parkın bulunduğu alana Hükümet Konağı ve resmi binaları taşımaktan vazgeçmediği ortaya çıktı.

Yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda gündeme gelen Kasım Yaman Parkı’yla ilgili söz alan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, parkın park olarak kalması gerektiğini, resmi kurumların şehir dışına taşınması gerektiğini savundu.

Çerçioğlu Kasım Yaman Parkı’na sahip çıktı

Yapılan 2017 yılı 3.dönem toplantısında sağlık yatırımlarının konuşulduğu esnada söz alan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Şehrin içerisinde sağlık tesisinin olmasının doğru olmadığını düşünüyoruz. Yazın Kuşadası’nın trafiği oldukça yoğun. Ambulansların orada trafiği daha da yoğunlaştıracağı kanaatindeyiz. Kaymakamlık, sağlık, emniyet gibi kamu kuruluşlarının şehir merkezinden çıkartıp, şehir dışına taşınmasını ve o alanların kamuya açık, insanların spor yapabileceği, nefes alabileceği sosyal alanlara dönüştürülmesi gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

Sadece sağlık tesisi olması isteniliyorsa konuyu değerlendireceklerini söyleyen Başkan Çerçioğlu, Kuşadası’nda az kalan yeşil alanlardan bir tanesine daha sahip çıktı.

Kaymakam sinirlendi, salonu terk etti

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Kasım Yaman Parkı’nın yeşil kalması ve betonlaşmaması için yaptığı konuşmaya sinirlenen Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in başkanlık ettiği toplantıyı terk etti.

Kaymakamın fevri çıkışı ve Kasım Yaman Parkı’nı betonlaştırma inadı, salonda bulunan herkes tarafından şaşkınlıkla izlendi.

Kaymakam Muammer Aksoy dereyi görmeden projeyi çizdirmiş

Aydın İl Koordinasyon Toplantısı’nda yeniden gündeme gelen tartışma beraberinde birçok soruyu getirdi. Konuyla ilgili konuşan vatandaşlar, “Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy bu alana proje çizdirdiğini söylemiş. Bu proje kim tarafından çizildi ? Kaç para ödendi ?” şeklinde sorular yöneltti.

Kuşadası’nda yaşayan hiç kimsenin istemediği projeyle ilgili inadını sürdüren Kaymakam Muammer Aksoy’un projeyi neye göre çizdirdiği, Kuşadası ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden geçip-geçmediği, imar durumunun ne olduğu gibi sorular cevaplanmayı bekliyor. Kasım Yaman Parkı için platform kuran ve günlerce nöbet tutan Kuşadalılar’da Kasım Yaman’ın park olarak kalmasını istiyor. Kaymakam Aksoy’un projeyi çizdirirken kaç vatandaşın fikrini aldığı, projeye kiminle karar verdiği belirsizliğini koruyor.