Cem Celil Lale/HaberAydın - Avrasya Araştırma İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Adana, Aydın, Balıkesir, Hatay ve Denizli'de yaptığı yerel seçim anketi sonuçlarını yayınladı.

Geçen dönem olduğu gibi bu dönemde adaylığı erken ilan edilen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu anketlerde rakiplerine fark atıyor. Avrasya Araştırma tarafından yapılan ankete göre ‘İki ittifak adaylı seçim durumunda kime oy verirsiniz?’ sorusuna yanıt veren vatandaşlar, %54 ile Özlem Çerçioğlu’nu yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçiyor.

Avrasya Araştırma tarafından açıklanan sonuçlara göre AKP’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’a, ittifak ortağı MHP’nin de oylarının dahil edilmesiyle sadece %36 oy çıkıyor.

Kararsızlar %10

Öte yandan son yapılan anketin sonucuna göre Aydınlı seçmenlerden %10’u kararsız olarak seçimleri bekliyor.

Çerçioğlu farkı açıyor

Hemen hemen her gün vatandaşlarla bir araya gelen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na Aydınlılar yoğun ilgi gösteriyor. Katıldığı programlarda vatandaşın sevgisi nedeniyle yürümekte zorlanan Başkan Çerçioğlu’nun 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde büyük farkla seçilmesiyle kesin gözüyle bakılıyor.

Kararsız seçmenin oyları dağıtılmadan 18 puan önde olan Başkan Çerçioğlu’nun 31 Mart’a kadar farkı 22 ila 25 puan aralığına çıkartması bekleniyor.