Cem Celil Lale/HaberAydın

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Karayolları 2.Bölge Müdürlüğü’ne yazılan yazıda, Büyükşehir Belediyesi’nin yapmak istediği köprülü kavşak, hemzemin kavşak düzenlemeleri için kurum görüşünün bildirilmesi istendi. Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından etüt aşamasına getirilen projelerin imalat çalışmaları başlamadan önce Karayolları Genel Müdürlüğü’nden gönderilen yazıda, “Düzenleme ve farklı seviyeli kavşak haline getirilmesine ait çalışmalar program dahilinde ilgili kurumlar ile koordineli olarak “kurumumuz” tarafından yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yapmak istediği ancak Karayolları Genel Müdürlüğü’nün kendileri tarafından yapılacağını gerekçe gösterdiği kavşak düzenleme çalışmaları Efeler, Buharkent, Çine, İncirliova, Köşk, Kuyucak, Nazilli, Söke ve Yenipazar’da bulunan önemli noktaları kapsıyor.

Karayolları Müdürlüğü’nden anlamsız tavır

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmak istenen kavşak düzenlemelerini kendilerinin yapacağı şeklinde görüş belirten Karayolları Genel Müdürlüğü’nün bahsedilen kavşaklarda çalışmaya ne zaman başlayacağı merak ediliyor.