Cem Celil Lale/HaberAydın

Bakan Mehmet Nuri Ersoy’un Kuşadası Limanı’na yaptığı ziyaret esnasında AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’la bir araya gelen Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, 2019’da yapılacak yerel seçimlerde Savaş’ın aday olup olmayacağını sordu. Savaş’ın “Reis görev verirse adayız” cevabından sonra konuşan Kayalı, “Lütfen aday olun ve bizi bu kadından kurtarın. Anlaşamıyoruz. Siz aday olursanız beraber güzel işler yaparız. Lütfen şu büyükşehiri kazanın” dedi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yönelik yakışıksız kelimeler de kullanan Kayalı’nın yalvarışlarına anlam veremeyen Savaş ise sadece dinlemekle yetindi.

Öte yandan Bakan Mehmet Nuri Ersoy’un programını takip eden ve o esnada canlı yayın yapan bir vatandaşın çekim yaptığını fark eden Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, vatandaşın yanına giderek görüntüleri silmesini istedi. Vatandaşın görüntüleri silmeyeceğini söylemesi üzerine araya giren Savaş, “Konuşma esnasında argo kelimeler kullanıldı. Lütfen görüntüleri silin” dedi. Savaş’ın isteğini geri çevirmeyen vatandaş görüntüleri sildi.

Öte yandan görüntüleri canlı yayında kaydeden kişinin Kuşadası'nda yaşayan gazeteci İskender Avcı olduğu söyleniyor. Avcı'nın görüntüleri sildikten sonra Kuşadası'nda ki bazı gazetecileri arayarak bilgi verdiği, konuyu tüm detaylarıyla aktardığı öğrenildi.