CHP'de 24 Haziran'daki cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olacağı konuşulan Muharrem İnce, Abdullah Gül'ün adaylığıyla ilgili konuştu. İnce, "Ben ikisinin arasında kalsam Erdoğan’a oy veririm!" dedi.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı'ya konuşanMuharrem İnce, Abdullah Gül'ün adaylığıyla ilgili"Ben ikisinin arasında kalsamErdoğan’a oy veririm!"dedi.

İşte Alçı'nın yazısının ilgili kısmı:

...Adaylık tartışmalarıyla ilgili son gelişmelere ne dediğini merak ettim, aradım.CHP’nin nasıl bir aday çıkarması gerektiğiyle ilgili şu esprili tespiti yaptı:“Her şeyden önce kendi profiline uygun bir isim çıkarması lazım. Yüzde 26’yı elinde tutacak, üzerine koyabilecek bir isim... Bence bu isim Yalovalı, 54 yaşında ve fizik öğretmeni olmalı...”

SOLDAN BİR İSİM ÇIKMALI

MuharremBey’eİlhan Kesici’yi hatırlatıp sağı da kapsayacak bir isim arayışına nasıl baktığını da sordum.“İYİ Parti’ye 15 vekil vererek zaten sağ tabanı konsolide ettik. Bundan sonra soldan bir isim çıkarmalı CHP”dedi.

"İKİSİNİN ARASINDA KALSAM ERDOĞAN'A OY VERİRİM"

Günlerdir konuşulanAbdullah Gülformülüne sıra gelince bombayı patlattı:“Gül 7 yıl cumhurbaşkanlığı yaptı, bu süre içinde hangi yasayı veto etti? Tek yaptığı onların dümen suyuna gitmekti. Böyle şey olur mu? Ben ikisinin arasında kalsam Erdoğan’a oy veririm!”

TWITTER'DAN DA YAZDI

CHP'de ' de Abdullah Gül çatlağı! Ankara'da eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün CHP'nin adayı olacağı iddiaları konuşuluyor. CHP Yalova milletvekiliMuharrem İncesosyal medya hesabından bu duruma isyan etti. İnce Twitter hesabından 'Atadığı bürokrat ve rektörler FETÖcü çıkan, görevdeyken hiçbir kanunu veto edememiş, görevden ayrılınca yanlışa yanlış diyememiş Abdullah Gül bizim Tayyip Erdoğan’dan kurtulma tercihimiz, seçeneğimiz olamaz, olmamalıdır" dedi.