İzmir’inAlsancaksemtinde gerçekleşen olayda İzmir Emniyet Müdürlüğüne bağlı motorize ekipte görev yapan Volkan H.(23), iddialara göre 8 Ocak 2019 akşamı mesaisi bittikten sonra arkadaşı Talha K. (25) ile buluştu. Birlikte yemek yedikten sonraalkolalan ikili,sabah06.15 saatlerinde Talha K.’ye ait araçla Alsancak’a gitti.

İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabl edilen iddianameye göre; Volkan H. sokakta gördüğü trans kadınlar “Buse” takma isimli B.B. (25) ve “Ateş” takma isimli H.A.’nın (43) yanında durdu. H., kaldırımda bekleyenlerden B.B. ile konuşmaya başlayıp otomobile binmelerini istedi. “Önce parada anlaşalım” diye yanıt veren B.B. ile Volkan H. arasında kısa süreli yaşanan gerginlik sonrası polis memuru H. ile B. B. aracın arka koltuğuna oturdu. Talha K. aracı kullanırken H.A. ise ön koltuğa oturdu. 06.43 gibi trans kadınların yaşadığı apartmana gelen şahıslardan Volkan H. ile B.B. evin bir odasına, Talha K. ile H.A. ise evin diğer odasına geçti.

Ücret konusunda tartıştılar

Bir kaç dakika sonra H. ile B.B.’nin olduğu odadan tartışma sesleri yükselmeye başlayınca diğer odadakiler de yanlarına geldi. Polis memuru Volkan H. ile B.B.’nin “ücret” konusunda tartıştığı ifade edilirken, dakikalar sonra tartışma yeniden alevlendi ve odadan iki el silah sesi duyuldu. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan B.B. salona koşarken, Volkan H. de B.B.’nin hemen arkasından salona geldi. B.B., kurşunlardan korunmak için salonda bulunan “Nil” takma isimli Y.A.’nın (26) arkasında saklanmaya çalıştı. H., B.B.’ye doğru 3 el daha ateş etti. Kurşunlardan ikisi Y.A.’nın sol koluna isabet etti.

Başına 2 el ateş etti

Olayın ardından Volkan H.’nin evdeki herkesi salona topladığı anlatılan iddianameye göre; H., trans kadınlardan yanlarındaki paraları çıkarmalarını istedi. Trans kadınlardan toplamda 890 lira para alan H., seken kurşunlardan yaralanan arkadaşı Talha K. ile trans kadınların dışarı çıkmasını istedi. Evin salonunda H. ile birlikte, B.B. ve Y.A. kaldı. B.B. ve Y.A. kendilerini vurmaması için H.’ye yalvarırken; H., B.B.’ye “Şimdi niye yüksek sesle konuşmuyorsun. Erkekleniyordun. Ne oldu? Şimdi seni öldüreyim mi?” dedi. H., bu sözlerinin hemen ardından B.B.’nin başına 2 el ateş etti. Kanlar içinde yere yığılan B.B. hayatını kaybetti. Bu kez Y.A.’ya yönelen H., “Seni de öldüreyim mi?” diyen H., trans kadına silahını doğrultarak giysilerini çıkartmasını istedi. Hicret, yaralı halde giysilerini çıkaran Y.A.’ya tecavüz ederek,tokatatıp salondan çıkardı.

Cansız bedenine tekme ve yumruk attı

Dehşet anlarının yaşandığı evdeki güvenlik kamerasına yansıyanların anlatıldığı iddianamede, Hicret’in ölen B.B. ile salonda yalnız kaldığı, daha sonra eline aldığı cüzdan ve paraları yere doğru fırlattığı ifade edildi. Volkan H.’nin B.B.’nin cansız bedenine tekme ve yumruk attığı belirtilen savcılık iddianamesinde, Hicret’in B.B.’ye tecavüz ettiği ifade edildi. İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame ile “Olası kastla silahla yaralama”, “Kasten öldürme”, “Konutta silahla yağma”, “Kişinin hatırasına hakaret” ve “Nitelikli cinsel saldırı” suçlamalarıyla yargılanacak olan Volkan H. için müebbet ve 41 yıl hapis cezası istendi. Hakkında “meslekten çıkartma” kararı verilen Volkan H.’nin polislikten atıldığı da belirtildi.