Cem Celil Lale/HaberAydın

Geçtiğimiz günlerde yapılan Aydın Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında kadastro boşluklarının Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne geçişi oylanmıştı. Onaylanan madde beraberinde tartışmaları getirmiş, Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın yanlış bilgi aktararak algı oluşturmaya çalışmıştı.

Büyükşehir Belediyesi’ne devredilince “Cemevi yapacaktım” dedi

Kızılcapınar Mahallesi’nin “eski” meydanının kadastro boşluğu nedeniyle Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesine engel olmayan çalışan Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, “Ben oraya Cemevi yapacaktım” şeklinde açıklama yapmıştı. Akın’ın açıklaması tüm kesimler tarafından samimiyetten uzak olarak değerlendirilirken Kızılcapınar Mahallesi’nde hali hazırda devam eden Cemevi projesinin olduğu ortaya çıkmıştı.

Öte yandan Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’ın Cemevi yapacağını söylediği alanın mahalle sakinlerine yaklaşık 5 km. uzaklıkta olduğu, hiçbir mahalle sakininin o alanda Cemevi yapılmasını istemediği açıklanmıştı.

Kızılcapınarlılar, Cemevi’ni siyasi polemik haline getiren Ümmet Akın ve bazı haber sitelerine öfkeli

Bir süredir Aydın gündemini meşgul eden Cemevi polemiğine, konunun muhatapları Kızılcapınarlılar’dan zehir zemberek bir yanıt geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Kızılcapınar Mahallesi azası ve Ege Tahtacı Kültür Derneği Kızılcapınar Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Altan Akaroğlu ateş püskürdü. Asılsız haberlerden dolayı mahalle halkının rahatsız olduğunu vurgulayan Akaroğlu, “Güya mahallemize yapılması planlanan Cemevi’ni Evrim Karakoz istemiyormuş. Bu koca bir yalan ve iftiradır. Evrim Karakoz bizim insanımızdır ve içimizdendir. Büyükşehir Belediyesi Cemevi yapma çalışmalarının başından beri bize hiç tereddütsüz destek vermiştir. Mahalle halkıda Cemevi yapılması konusunda büyük istek duymaktadır.” dedi.

“Siyasi polemik haline getirilmesi bizi derinden yaralamıştır”

Kızılcapınar Mahallesi’nde yapılması planlanan Cemevi projesine Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin başından beri destek verdiğini belirten Altan Akaroğlu, “Bizim kutsaniyetimiz olan bu konuların siyasi polemik haline getirilmesi bizi derinden yaralamıştır. Bizim meydanlara Cemevi yapılması gibi bir isteğimiz yoktur. Bu meydanlardan biride köyün 5 km. yukarıda eski yerleşim alanıdır. Mahallemizde bulunan ve maliyeye ait olan santral binasının kiralanması çalışmaları sürmektedir. Çalışmalar sonuçlandığında, çalışmanın başından beri bizden esirgemeyen Büyükşehir Belediyesi ve Evrim Karakoz’un destekleriyle yapacağız.” dedi.

Başkan Çerçioğlu’na teşekkür

Açıklamasını Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek noktalayan Altan Akaroğlu, santral binasını basın mensuplarına gösterdi. Akaroğlu’nun açıklamasından sonra söz alan Kızılcapınar Mahallesi sakinleride Cemevi’ni siyasi polemik haline getiren Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın ve bazı basın yayın organlarına tepki gösterdi.