Cem Celil Lale/HaberAydın

Dar ve kullanışsız olması nedeniyle Kuyucak’ın en büyük problemlerinin arasında yer alan Yamalak Köprüsü Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenecek. Köprüde yaşanan problem uzun yıllardır bakan, belediye başkanları ve bürokratlar tarafından çözüme kavuşturulamamıştı. Konuyla ilgili Yamalak Mahallesi’nde vatandaşlar defalarca yetkililere seslenmiş ancak herhangi bir girişimde bulunulmamıştı.

Senelerce seçim yatırımı olarak vatandaşlara söz verilen Yamalak Köprüsü’yle ilgili dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’da vatandaşlara söz vermişti. Bakanın sözü üzerine umutlanan belde sakinleri uzun yıllar köprünün yenilenmesini umutla beklemişti.

AK Partili Başkan çaresizliklerini açıklamıştı

Aydın’ın büyükşehir statüsüne geçmesiyle kapanan Yamalak Belediyesi’nin Başkanı Necati Soysal, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’a isyan etmişti. Bakan Koç’un verdiği sözü tutmaması nedeniyle vatandaşlarla karşı karşıya geldiğini söyleyen Yamalak Belediye Başkanı Necati Soysal, “Köprü bizim için çok önemli. 60 yıllık köprü şu an ancak bir aracın geçişine müsaade ediyor ve dayanıklı değil. Atilla Koç söz verdi ama tutmadı. Sorun bana kaldı. Çözüm bulamıyoruz” diyerek çaresizliklerini açıklamıştı.

AK Partili vekillere ve Bakanlara seslenmişlerdi

Yamalak Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar senelerce çözüm bulunamayan konuyla ilgili AK Partili Milletvekilleri ve Bakanlara seslenerek yardım istemişlerdi. Senelerce Yamalaklıların sesini duymayan iktidar partisi milletvekilil ve bakanları ise sessizliğini korumuş, adeta Kuyucaklıları görmezden gelmişti.

Çerçioğlu yapıyor

Kimsenin çözüm bulamadığı problem, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu sayesinde çözüme kavuşuyor. Devletin sessiz kaldığı, Bakanın söz verip tutmadığı Yamalak Köprüsü Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileniyor. Menderes Nehri üzerinde yapımı planlanan köprünün 2 milyon liraya mal olacağı öğrenildi. Yamalak Mahallesi sakinleri ve mahalle muhtarı Kamil Soncan Başkan Çerçioğlu’na teşekkür ederek çiçek takdim etmişti.