Kuşadası’nda Önder Killi’ye ait olan ve Kuşadası Belediye Başkan Adayı Fuat Akdoğan tarafından tanıtım afişleri giydirilen kullanılmayan 3 katlı otel binasında yangın çıktı. Binadan ve pankartlardan alevlerin yükseldiğini gören çevre sakinleri, durumu polis ve itfaiyeye bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederken; binada maddi hasar oluştu. Yangında, Akdoğan’ın afişi de yanarak kullanılmaz hale geldi.

Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, kullanılmayan otel binasında yaşayan M.A. (44) ile yanına gelen arkadaşı Y.A’yı (32) gözaltına aldı. İlçe Emniyet Müdürlüğünde yapılan ilk sorgularında M.A., 2 yıldır kullanılmayan otel binasında yaşamını sürdürdüğünü, olay anında arkadaşı Y.A’nın yanına geldiğini ve ısınmak için ateş yaktıkları sırada binanın cephesinde asılı bulunan afişlerin bir anda tutuştuğunu, söndürmeye çalıştıklarını ancak başarılı olamadıklarını ifade etti.

Sosyal medyada olayın siyasi olduğu iddia edildi

Öte yandan çıkan yangınla ilgili AKP’li aday Fuat Akdoğan taraftarları tarafından olayın siyasi olduğu yönünde çeşitli paylaşımlar yapıldı. Siyasi nedenlerle afişin yakıldığını öne süren AKP’lilerin aksine kullanılmayan otel binasında yaşayan M.A ve arkadaşı Y.A’nın sadece ısınmak için ateş yaktıkları, yangının binanın iç kısmında meydana geldiği ortaya çıktı.